Ordførerklubben er delt ut

Artikkelen er over 8 år gammel

Partiene har blitt enige. Kjell B. Hansen fortsetter som ordfører i Ringerike.

DEL

Ingen blir heller overrasket over at Kjell B. Hansen (Ap) fortsetter som ordfører og Runar Johansen (H) som varaordfører.

I tillegg er det formelt klart at Arbeiderpartiet, Høyre, Venstre og Kristelig Folkeparti fortsatt skal styre Ringerike.

Endring i formannskapet

En endring som skjer er at formannskapet utvides til 13 representanter og at alle partiene skal bli representert. I denne perioden har ikke Rødt vært representert i det folkevalgte organet som blant annet spiller en viktig rolle rundt det å utforme budsjett og forbereder saker til kommunestyret.

– Vi har valgt å utvide formannskapet for å få med alle partiene og mener dette vil være positivt for demokratiet, sier Runar Johansen (H). Han mener kostnadene ved å utvide formannskapet er så små at det ikke spiller noen avgjørende rolle.

Har fordelt medlemmene

Flertallspartiene har fordelt medlemmene i formannskapet og de ulike politiske utvalgene. Opposisjonen (Frp, Sp og Solidaritetslista) har ikke navnene klare ennå.

Kjell B. Hansen (Ap), ordfører, Runar Johansen (H), varaordfører, Alf Henry Meier, Ap, Helge Stiksrud (V), Liv Isabella Edvardsen Tangen (Ap), Iren Rannekleiv (Ap), Marit E. Bolstad (H), Arnfinn Holten (KrF), Dag Erik Henaug (H) og Marit Hollerud (H) vil utgjøre posisjonen i formannskapet. I tillegg blir det en plass hver til Fremskrittspartiet, Solidaritetslista og Senterpartiet.

Artikkeltags