Kjetil Hoddevik har vært uheldig med sin leilighet, som har flere feil.

- Jeg er plaget med fuktskader i taket, og parketten på gulvet sprekker opp overalt. Det ser ikke pent ut. Dessuten er det ikke nok fall i gulvet på badet, så vannet renner feil vei. Ved overtakelsen ble jeg lovet at alt skulle fikses. Nå har det gått et halvt år, og ennå har ingenting skjedd, sier Hoddevik.

Jorunn Tollefsen er en av flere beboere som har hatt stadige strømbrudd.

- Det viste seg at kapasiteten på elektrisitet i leilighetene var for liten, sier Tollefsen, som opplevde at jordfeilbryteren i sikringsskapet hennes smeltet.

- Jeg brukte oppvaskmaskinen og vaskemaskinen samtidig, og skrudde på radioen. Da ble alt mørkt. Hovedbryteren brant. Det er skremmende at slikt kan skje i en ny leilighet. Heldigvis fikk jeg hjelp av en hyggelig ansatt hos Engenes Elektro umiddelbart, sier hun.

Synlige vannrør

Leiligheten til Jan Erik Denné hadde synlige vannrør i taket. Han betalte 60.000 kroner fra egen lomme for å få senket taket.

- Ifølge prospektet skal alle tekniske føringer være skjult. Jeg forventer å få refundert utgiftene, sier Denné, som for øvrig er fornøyd med arbeidet håndverkerne har gjort.

Jorunn Tollefsen har også problemer med badet. Ventilasjonen fungerer ikke, og vinduet kan ikke åpnes.

Beboerne er også plaget av fukt i den felles oppgangen.

- Og dette skal være topp moderne leiligheter. Det er hårreisende, sier Jorunn Tollefsen og Kristin Blystad-Collins.

De reagerer på at ingen kommer for å utbedre feilene, til tross for gjentatte henvendelser.

- Vi har fylt ut tre klageskjemaer, vi har oppsøkt Ringbo med klagene våre, likevel har ingenting blitt gjort. I stedet blir vi møtt med bortforklaringer. Det er frustrerende. Vi trodde borettslag skulle ivareta andelshavere, sier de.