Den store skogbrannen skal ha startet tidlig lørdag morgen, og 3000 dekar skog står nå i flammer. Fire landsbyer på vestsiden av øya er evakuert, og det er store sjanser for at brannen vil spre seg ytterligere i den kraftige vinden på øya.

- Brannfly forsøker å slokke brannen, men på grunn av sterk vind er det umulig å slippe vann over brannområdene. Soldater er på vei med militære fly fra fastlandet, men så langt har de ikke klart å få kontroll over flammene, sier Christensen til ringblad.no.

Christensen er journalist i Ringerikes Blad, men er på ferie på den greske øya. Hun befinner seg i Chios by på østsiden av øya, mens det er på vestsiden det brenner.

- Selv har jeg det bra, men det hele er veldig dramatisk. Myndighetene har nå erklært at øya er under "rød kode", sier Christensen.

Ifølge Christensen skal brannen ha startet ved 1000-tallsklosteret Nea Moni, som er på UNESCOs verdensarvliste. Christensen håper at klosteret ikke blir ødelagt i brannen.

- Det er de vakreste områdene på øya som brenner, så dette er veldig trist. Chios er også kjent for produksjon av mastiki, som er en kvae. Dette er øyas største eksportartikkel, og hvis trærne som produserer mastiki brenner ned, vil det bety store tap for øya, sier hun.

Det er i områdene Lithi, Vessa, Elata, Avgonima, Armolia og Agios Geogrios flammene herjer. I disse områdene er det mye pinjeskog, og bare 30 prosent av denne skal stå igjen etter brannen.

- Foreløpig er brannen helt ute av kontroll, sier Christensen.

Det skal være flere andre norske turister på Chios, men ingen av disse skal være direkte berørt av brannen.

SE VIDEO FRA BRANNEN HER: