Oppjustert til 319 syke

Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Antall innrapporteringer etter at julebordsgjester på Klækken Hotell 6.- 8. desember ble syke øker. Folk har vært syke lenge og seks er innlagt på sykehus.

DEL

- Alle de 319 er ikke intervjuet og det er også en del som har generell magetrøbbel her i distriktet, sier kommuneoverlege Karin Møller.

I første omgang ble der rapportert om 170 syke gjester. Tallet har jevnlig blitt oppjusetert og søndag hadde totalt 319 julebordsgjester meldt i fra at de ble syke i den aktuelle perioden.

Gjestene fikk symptomer som magekramper, diaré, oppkast og feber. Klækken Hotell fikk pålegg om å vaske og å desinfisere kjøkkenet. Dette ble gjort 10. desember og kjøkkenet ble åpent igjen dagen etterpå.

- Vanlig omgangssyke varer i to, tre dager, men flere av gjestene har vært syke i over en uke og per i dag er seks av gjestene innlagt på forskjellige sykehus, forteller Møller.

Søndag ettermiddag hadde Møller, Mattilsynet, Folkehelseinstituttet og infeksjonsmedisiner et møte for å gjøre opp status og å planlegge veien videre.

- Det er mye materiell og vi er ikke ferdig med analysene ennå. Vi er nødt til å fortsette jakten. Det vil ennå ta noen dager og det er jo ikke sikkert at vi kommer fram til en konklusjon om kilde til matforgiftningen.

- Hvorfor er det så viktig å få fastsatt årsaken?

- Det er viktig fordi så mange ble syke og fordi mange ble så veldig syke. Vet vi hva som har skjedd kan vi unngå at det skjer igjen, sier kommuneoverlegen i Ringerike.

Artikkeltags