- Omtalen ødela show

MISFORNØYD: Astrofysiker Knut Jørgen Røed Ødegaard er svært misfornøyd med Hønefoss Ungdomskorps forhåndsomtale av «Kosmisk musikk» som ble fremført på Byscenen i november. Nå krever han kompensasjon for tapte fremtidige inntekter.

MISFORNØYD: Astrofysiker Knut Jørgen Røed Ødegaard er svært misfornøyd med Hønefoss Ungdomskorps forhåndsomtale av «Kosmisk musikk» som ble fremført på Byscenen i november. Nå krever han kompensasjon for tapte fremtidige inntekter. Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

- Forhåndsomtalen var helt feil, sier astrofysikeren, som krever 5.000 kroner i erstatning. HVA SYNES DU OM SAKEN?

DEL

Knut Jørgen Røed Ødegaard krever kompensasjon av Hønefoss Ungdomskorps etter konserten "Kosmisk musikk" 11. november.

Han har gått til advokat med saken, og hevder at korpsets forhåndsomtale og markedsføring av konserten har medført økonomisk tap i form av tapte inntekter for et fremtidig astroshow i Hønefoss.

DETTE SKREV KORPSET I FORHÅNDSOMTALEN

Forspilte muligheter

Nå krever ikke den kjente astrofysikeren astronomiske beløp for å dekke det han hevder vil være tapte inntekter. Han ber om 5.000 kroner fordi han mener det er leit at hele foreningen skal bli skadelidene for en feil korpsets PR-ansvarlige har gjort. For et korps som driver på frivillig basis og med dugnad for å skaffe inntekter, er det likevel et betydelig beløp.

Ordlyd

Det er ordlyden i forhåndsomtalen og markedsføringen av konserten som har fått Røed Ødegaard til å reagere. Han mener at HUK ved å omtale forestillingen som et "multimediashow fra verdensrommet" har forspilt hans muligheter til å lansere sitt "Astroshow" i Hønefoss. Han mener at korpset også har gått for langt når man har forsøkt å omtale deler av hans foredrag på forhånd.

I korrespondansen mellom korpset og Ødegaards advokat stiller korpsets PR-ansvarlige, Tor Eid, seg undrende til at forhåndsavtalen av konserten kan ha vært til skade for Ødegaard. I brevet beklager Hønefoss Ungdomskorps at foredragsholder har reagert på forhåndsomtalen.

- Sett i lys av reaksjonene kunne vi med fordel ha kvalitetskontrollert teksten med foredragsholder før omtalen ble benyttet. Vi finner dog ingen faktafeil i forhåndsomtalen i forhold til det som ble presentert under selve konserten. Alle fenomener beskrevet ble presentert, skriver Eid til Ringerikes Blad.

Betaler

Han ønsker ikke å kommentere saken, ut over at han synes det er leit at det ble slik.

- Vi er en frivillig forening og har ikke anledning til å forfølge denne saken eller bruke advokat. Vi forstår ikke kravet fra Ødegaard, men styret har bestemt at vi betaler de 5.000 kronene han forlanger i tillegg til det avtalte honoraret på 10.000 kroner. Med det håper vi saken er ute av verden, sier Eid.

Ikke multimediashow

Røed Ødegaard er svært nølende til å kommentere saken og synes ikke den har noe i avisen å gjøre. Etter litt betenkningstid ringer han imidlertid tilbake.

- Dette er trist, fordi jeg oppfattet samarbeidet med korpset og konserten som veldig bra, sier han.

- PR-ansvarlig burde imidlertid sjekket nærmere før han beskrev showet. Slik han fremstiller det, virker det som om publikum skulle fått et fullt "Astroshow", et opplegg som er mye mer omfattende, og også mye dyrere å sette opp, og som på ingen måte kan sammenlignes med de samarbeidsoppleggene jeg har med korps. Det er også helt feil å kalle dette opplegget for et "multimediashow".

- Snakket dere ikke om innholdet og forhåndsomtalen på forhånd?

- Jeg kan ikke sjekke alt de går ut med av informasjon, sier Røed Ødegaard.

- Jeg sendte et bilde av meg tidlig i høst. Ellers har vi ikke hatt noen korrespondanse.

- Du ber om 5.000 kroner i kompensasjon for tapte inntekter til et eventuelt show?

- Det er mest symbolikk i dette, sier Røed Ødegaard.

Etter det Ringerikes Blad erfarer, skal det ha vært i underkant av 100 betalende tilskuere på den "Kosmiske konserten". Røed Ødegaard skal ikke ha deltatt på noen av prøvene i forkant av konserten, men ha kommet direkte til konserten 11. november.

Artikkeltags