Gå til sidens hovedinnhold

Norges aller rikeste eier stadig mer

Artikkelen er over 3 år gammel

10 prosent av norske husholdninger eier over halvparten av den samlede formuen, viser tall fra SSB. Og de rikeste har økt sin andel av kaken.

Torsdag publiserte Statistisk sentralbyrå (SSB) ny statistikk over norske husholdningers inntekter- og formuer i 2017. I snitt hadde hver husholdning en formue på 2,8 millioner kroner.

– Formuen til husholdningene ble mer konsentrert i toppen av fordelingen i 2017. De 10 prosent av husholdningene som hadde størst nettoformue, eide litt over halvparten, 51,6 prosent, av husholdningenes totale nettoformue, skriver SSB i sin gjennomgang av tallene.

Ifølge tallene hadde de 10 prosent rikeste husholdningene en gjennomsnittlig nettoformue på 14,4 millioner kroner. De 10 prosentene med minst formue hadde i snitt gjeld på litt over 1 million kroner, basert på tallene i skattemeldingen.

Det er boliger som utgjør størsteparten av formuen blant husholdningene i Norge.

– I 2017 eide 69 prosent av alle privathusholdningene primærbolig. Den beregnede markedsverdien av disse tilsvarte nesten 6.000 milliarder kroner, eller 3,6 millioner kroner i gjennomsnitt for dem som eier en slik bolig, skriver SSB.

LES FLERE ØKONOMISAKER:

Kommentarer til denne saken