50.000 barn får ingen glede av økt barnetrygd

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Økt barnetrygd neste år får ingenting å si for titusenvis av barn i familier som mottar sosialhjelp

DEL

De aller fleste kommuner regner nemlig barnetrygden som inntekt og trekker fra beløpet før de beregner hvor mye sosialhjelp familien skal få, skriver Dagbladet.

I fjor var det 47.878 barn i familier som fikk redusert sosialhjelp på grunn av barnetrygden, viser tall fra KOSTRA (Kommune-Stat-Rapportering).

Barnetrygden økes neste år, for første gang siden 1996. KrF fikk i budsjettforhandlingene gjennomslag for at ytelsen, som går til alle barnefamilier, øker med 1.000 kroner i året fra 1. mars.

Både SV og Rødt ber KrF presse på for å endre reglene, slik at kommunene ikke kan regne barnetrygden som inntekt og dermed redusere sosialhjelpen.

SV-leder Audun Lysbakken mener regjeringen ikke har fulgt opp Stortingets vedtak om at den må utrede ytelsen skal holdes utenfor ved beregning av sosialhjelp. I forslaget til statsbudsjett fra oktober heter det at Arbeids- og sosialdepartementet har vurdert saken og kommet fram til at en slik endring ikke er et treffsikkert eller godt tiltak for å bedre barnefamilienes levekår.

– Noen setninger om hva regjeringen mener, er ingen utredning, konstater Lysbakken.

LES OGSÅ: – Altfor lønnsomt å drive inkasso

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken