Den lokale sparebanken øker renta

ØKER RENTA: SpareBank 1 Ringerike Hadeland øker renta. – Kundene er godt rustet til økningen, mener banksjef Steinar Haugli.

ØKER RENTA: SpareBank 1 Ringerike Hadeland øker renta. – Kundene er godt rustet til økningen, mener banksjef Steinar Haugli. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

SpareBank 1 Ringerike Hadeland har besluttet å øke renten på bolig- og flexilån med inntil 0,15 prosentpoeng og enkelte næringslivslån med inntil 0,25 prosentpoeng.

DEL

– Pengemarkedsrenten har økt i løpet av 2018. Rentehevingen kommer som en konsekvens av dette, sier administrerende banksjef Steinar Haugli i SpareBank 1 Ringerike Hadeland i en pressemelding.

Renteendringen for nye lån gjelder fra 1. oktober 2018. Renteendringen for eksisterende lån gjelder fra 15. november.

Av pressemeldingen går det fram at laveste boliglånsrente i banken etter endringen blir 2,30 prosent, til LO-medlemmer under 34 år. Renten på enkelte innskuddskonti økes med inntil 0,25 prosentpoeng, med virkning fra 15. november.

– Vårt mål er alltid å være konkurransedyktig. Det er vi også etter denne endringen, sier Haugli.

LES OGSÅ: Lokal banksjef støtter renteøkning: – Tåler du ikke at renta går opp, bør du vurdere å binde den nå

– Med høy aktivitet og optimisme i regionen, ser vi positivt på både stedsutvikling og arbeidsmarked fremover. Tilgangen på nye kunder tyder på at de setter pris på betjeningsmodellen vi bruker. Gode digitale løsninger i kombinasjon med tilstedeværelse og møte med dyktige rådgivere, ser vi passer mange i vårt distrikt.

Etter en lang periode med historisk lave boliglånsrenter er det ikke overraskende at rentenivået nå øker. Norges Bank hevet – ikke uventet – styringsrenten sist uke til 0,75 prosent og varsler at renten skal heves igjen i første kvartal neste år, heter det i pressemeldingen.

Banksjef Haugli mener kundene er godt rustet til den varslede renteøkningen.

LES OGSÅ: Nordea skrur opp renta

Artikkeltags