Mange av oss er villig til å betale for å gå på offentlig toalett

WC: Her foreslår Jan Solberg (til venstre) offentlig toalett på Søndre torg. Kommunikasjonssjef i Ringerike kommune, Mats Øieren, og daglig leder i Ringerike Næringsforening, Jan Erik Gjerdbakken, er med på ideen.

WC: Her foreslår Jan Solberg (til venstre) offentlig toalett på Søndre torg. Kommunikasjonssjef i Ringerike kommune, Mats Øieren, og daglig leder i Ringerike Næringsforening, Jan Erik Gjerdbakken, er med på ideen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

I en uhøytidelig avstemning her på ringblad.no spurte vi: «Er du villig til å betale for å bruke et offentlig toalett i Hønefoss?»

58 prosent av 1.099 stemmer svarte «Ja, jeg betaler gjerne hvis trangen melder seg».

35 prosent svarte «Nei, da finner jeg heller et toalett som er gratis å bruke». Og de resterende sju prosentene klikket på «Nei, jeg ser ikke behovet for et offentlig toalett».

Bakgrunnen for spørsmålet er at Hønefoss ikke har noe offentlig toalett. Det har for mange vært et savn i mange år. Flere har kunnet benytte seg av toalettene ved biblioteket og kinoen, men på grunn av uønskede hendelser må man nå få låne nøkkel for å kunne bruke dem.

Denne uken tok eieren av Citygården, Jan Solberg, et initiativ som kan gi Hønefoss et bytoalett. Han foreslår at det bygges på Søndre torg, ved Bryggerigården. Han mener at bytoalettet må være arkitektonisk flott å se på og ha solide materialer slik at det ikke blir ødelagt. Han tenker seg rustfrie stålklosetter og vasker. Handikaptoalett og heis ned til kjelleren planlegges også.

LES OGSÅ: En by uten do er ikke trivelig

Artikkeltags