Ny koie med Thon-støtte

DUGNAD:  Lista med frivillige er lang og antall dugnadstimer har ingen tall på. Her har 
Rune Thorsen i byggekomiteen, Finn Granum og Per Stubbraaten pause.

DUGNAD: Lista med frivillige er lang og antall dugnadstimer har ingen tall på. Her har Rune Thorsen i byggekomiteen, Finn Granum og Per Stubbraaten pause. Foto:

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

8. september åpner Ringerikes Turistforenings nye storstue, Vassfarkoia turisthytte på Veneli i Flå.

DEL

Vassfarkoia turisthytte blir den sjuende på lista over koier som tilhører turistforeningen.

- Det er blåmerka løyper mellom alle koiene og cirka en dagsmarsj mellom hver, sier Thorsen og frister turgåere til å ta en rundtur og besøke alle koiene.

900 m.o.h

- Vassfarkoia ligger på rundt 900 meter over havet, ni kilometer fra Flå, mot Nevlingen og Vassfaret. Det var Kjetil Sudgarden, koordinator for koiene, som kom med ideen, fordi han savnet en hytte vestover. Vassfaret er dessuten hans hjertebarn, sier Thorsen.

En hyttekomite ble stiftet. Etter et ekstraordinært årsmøte sto grunnmuren ferdig i fjor høst, og i mai begynte snekkerne.

Vassfarkoia turisthytte, som bygges av Ringerikes Turistforening , har fått tippemidler. Fra Kultur- og kirkedepartementet har de fått innvilget et tilskudd på inntil 617.000 kroner, samt 700.000 fra Olav Thon stiftelse. Resterende byggekostnader dekker Ringerikes Turistforening (RT) med egne midler. Disse kostnadene er beregnet til cirka 780.000 kroner.

Plass til 17

Vassfarkoia er moderne i forhold til RTs eldste koier fra 1930. Strøm er fra solcellepanel. Det er utevann og bioklosett. Koia har ett stort oppholdsrom, tre soverom og to rom på hemsen.

- Og det blir bu ved siden av med eget hunderom. Snekkerne har lovet at hytta er ferdig ei uke før åpningen, så da blir det hektisk å få den ferdig inne til åpningsdagen, sier Thorsen.

Artikkeltags