Ny bygning på Nøstret åpnet

Nå blir det kapasitetsøkning på Nøstret, som også trenger flere medarbeidere.

Nå blir det kapasitetsøkning på Nøstret, som også trenger flere medarbeidere. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Nøstret Bo- og Omsorgssenter kan nå huse 76 brukere.

DEL

Det er Nøstret 2, beliggende inne på selve Nøstret-tunet på Røyse som har fått kapasitetsøkning.

- Vi skulle egentlig bare utvide et kontor litt og så har det blitt til dette! spøkte medeier Håvard Bakken Jakobsen under åpningen som fant sted i den nye bygningens underetasje, i et rom som skal brukes til håndverksaktiviteter, men som viste seg å være en fin festsal også.

Fornøyde

- Ansatte og brukere er svært fornøyde, sa ansattrepresentant May Britt Godtfredsen da nettopp ansatte og brukere fylte salen for å spise og være med på en tilstelning i anledning dagen. Elin Bækø Braathen som er avdelingsleder for Nøstret 2, klippet over snora som markerte åpningen av bygningstilveksten og kunne fortelle at de rundt 100 ansatte i den familieeide helsebedriften nå trenger flere medarbeidere.

Det skal ansettes flere sykepleiere.

Lang historie

Nøstret kan se tilbake på 50 års drift på Røyse og brukerne er stort sett fra Oslo kommune, sier Håvard Bakken Jakobsen. Ved siden av de to avdelingene på selve Nøstret, ikke så langt fra Bønsnes, eier og driver Nøstret en avdeling, Nøstret Kroksund ved Sundvollen.

Høye målsettinger

Ifølge Nøstrets hjemmeside kan bedriften tilby sterk faglige kompetanse på psykiske lidelser i seg selv, også i kombinasjon med andre utfordringer.

- Vi jobber ut fra en medisinsk psykiatrisk tenkning i tett kombinasjon med metoder innenfor miljøterapi, sies det i egenomtalen.

Bedriften har som målsetting i 2014 at Nøstrets avdelinger skal være gode steder å både møte og møtes på.

Ingen tvil om at tilstelningen i går havnet innenfor målsettingene om trivsel. God mat og gode ord skaper stemning. Når man i tillegg får servert glad gammeljazz fra husets eget orkester, «Hamfats Three», i et blomster og ballongpyntet lokale må stemningen bli bra.

- Nøstret er en fin bedrift som har markert seg. Den er en av de største i Hole, etter kommunen og hotellet, sier Hole-ordfører Per R. Berger. Han forteller at samarbeidet mellom Nøstret og Hole er utmerket, at bedriften har vokst og at den leverer gode tjenester.

Artikkeltags