SAS-streiken kan gå mot slutten

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Partene i SAS-konflikten er kommet til enighet, etter det NTB erfarer. Fortsatt gjenstår ulike avsluttende formaliteter og protokollførsel.

DEL

Streiken er nå inne i sin sjuende dag, og partene har meklet i over et døgn, siden klokka 11 onsdag.

Det var første gang partene møttes siden meklingen ble brutt før helgen, og streiken var et faktum. SAS-pilotene har krevd en lønnsøkning på 13 prosent og en mer forutsigbar turnus. SAS har hevdet at kravene vil true selskapets lønnsomhet.

Ifølge NRK pakker streikevaktene på Oslo Lufthavn sammen sakene sine og forlater stedet torsdag ettermiddag.

– Vi har fått beskjed om at vi har kommet til en enighet, og at det bare er formaliteter igjen, sier en av streikevaktene på stedet til kanalen.

Nær 4.000 flyavganger er blitt innstilt etter at 1.400 SAS-piloter gikk ut i streik fredag. Over 300.000 passasjerer er så langt rammet av streiken, som trolig har kostet selskapet flere titalls millioner kroner daglig.

Riksmekler Mats Wilhelm Ruland har kalt SAS-streiken den største arbeidskonflikten i Norge på mange år.

– Det berører veldig mange tredjeparter hardt, og det berører også selskapet og pilotene, derfor er det viktig å få løst denne konflikten, uttalte han til TV 2.

Onsdag permitterte SAS rundt 930 kabinansatte og 70 stuere som følge av pilotstreiken. Også Widerøe har permittert bakkeansatte som følge av SAS-streiken.

Artikkeltags