Større underskudd enn ventet for Norwegian

Sokna-mannen Bjørn Kjos leder Norwegian.

Sokna-mannen Bjørn Kjos leder Norwegian. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Norwegian hadde et underskudd før skatt på 992 millioner kroner i første kvartal mot et underskudd på 777 millioner kroner i samme kvartal i 2015.

DEL

Resultatet er dårligere enn analytikerne trodde på forhånd. Ifølge TDN Finans var det ventet et underskudd før skatt på 671 millioner kroner.

Det dårlige resultatet skyldes ifølge Dagens Næringsliv en kombinasjon av svak krone, negative drivstoffeffekter, høye leasingkostnader og fortsatt ekspansjon.

Fyllingsgraden i første kvartal var på 85 prosent, opp 2 prosentpoeng fra fjoråret. Nærmere seks millioner passasjerer fløy med Norwegian i første kvartal i år, en økning på 17 prosent fra samme kvartal i fjor.

– I dette kvartalet har vi en underliggende resultatforbedring på 400 millioner kroner sammenlignet med fjoråret. Som tidligere fyller vi flyene meget godt. Vår langdistanseoperasjon blir stadig viktigere, samtidig som vi har en stabil og god utvikling i de øvrige markedene, ikke minst i Norden, sier Norwegians konsernsjef Bjørn Kjos.

– Flere forretningsreisende velger Norwegian, og vi har inngått flere viktige bedriftsavtaler dette kvartalet, legger han til.

Norwegian har lansert nye langruter mellom Paris og USA dette kvartalet, samt satt fem fabrikknye Boeing 737-800 og én Boeing 787-9 inn i rutetrafikk. (©NTB)

LES OGSÅ: – Vi skal vokse «ett SAS» i året

Fakta

Nøkkeltall fra Norwegian Air Shuttles kvartalsregnskap for første kvartal 2016. Tall fra første kvartal 2015 i parentes:

  • Driftsinntekter: 4.961 millioner kroner (4.034) millioner kroner)
  • Driftsresultat: -895 millioner kroner (-722 millioner kroner)
  • Resultat før skatt: -992 millioner kroner (-777 millioner kroner)

Artikkeltags