Norwegian går i allianse med Ryanair

Bjørn Kjos fra Sokna er sjef i Norwegian.

Bjørn Kjos fra Sokna er sjef i Norwegian.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Norwegian blir medlem i den nye alliansen Airlines for Europe sammen med blant andre Ryanair. Ett av selskapets mål er å forenkle EUs regelverk for passasjerrettigheter.

DEL

– Norwegian har alltid vært tilhenger av konkurranse i luftfarten fordi det vil gi de reisende billigere billetter og flere valgmuligheter. Medlemskapet i Airlines for Europe er viktig fordi alliansen forener bransjens felles utfordringer og muligheter på tvers av landegrenser og selskap, sier administrerende direktør Bjørn Kjos i Norwegian i en pressemelding.

Vil forenkle

– Vi har lenge vært opptatt av for eksempel å få revidert EUs regelverk for passasjerrettigheter, som er uoversiktlig og komplisert i dag. Vi ser på medlemskapet som en mulighet for å få satt ytterligere fart i dette arbeidet, sier kommunikasjonssjef i Norwegian, Lasse Sandaker-Nielsen til NTB.

Ifølge Sandaker-Nielsen vil ikke kundene merke forskjellen direkte, men medlemskapet vil bidra til at selskapene samlet kan fremme utfordringer og muligheter opp mot myndighetene i EU.

Han understreker at alliansen er en form for bransjeorganisasjon heller enn en allianse for kommersielt samarbeid i tradisjonell forstand.

Felles interesser

Airlines for Europe er basert i Brussel, og ble opprettet i januar i år. Andre selskaper i alliansen er Air France-KLM, EasyJet, IAG Group og Lufthansa Group.

– Airlines for Europe skal representere alle europeiske flyselskapers interesser. Vi kommer til å få flere medlemmer fremover, og sammen vil vi kjempe for å fremme tiltak som øker flyselskapenes konkurransekraft, som vil føre til billigere billetter og større valgfrihet for passasjerene. Jeg er glad for å ønske Norwegian velkommen som medlem, sier Thomas Reynaert i Airlines for Europe. (©NTB) (©NTB)

Artikkeltags