Ny innspurt for å finne løsning for Norske Skog

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Nok en gang samles långiverne for å bli enige om veien videre for Norske Skog. Løsningen må være på plass i løpet av natt til lørdag.

DEL

Fristen er satt til midnatt i New York, det vil si klokken 6 lørdag morgen i Norge, ifølge børsmeldingen som ble lagt ut 28. juli.

Det er flere mulige scenarioer. Blant dem er en ny frysing av lånene på samme måte som i dag, mens selskapet fortsetter med å betale renter fram til en ny frist man eventuelt blir enige om. Et annet er at kreditorene går med på en langsiktig refinansiering, slik selskapet selv har foreslått.

LES OGSÅ: Kampen i Norske Skog: – Kapitalisme på sitt mest brutale

Norske Skog har nok inntekter i dag til å betale renter på lånene. Selskapet har en samlet gjeld på omkring 6,4 milliarder kroner.

Den 23. august legger Norske Skog fram resultat for andre kvartal.

Gjeldsforhandlingene mellom aksjonærer og kreditorer i Norske Skog handler til sjuende og sist om eierstrukturen. De største kreditorene har lagt på bordet et forslag som innebærer at de vil eie tre firedeler av Norske Skog, mens andelen til de øvrige aksjonærene reduseres til 5 prosent.

Kompromiss- og tapsviljen er liten. Flere forslag til refinansieringsløsning er forkastet, og fristen for å komme til enighet er utsatt flere ganger.

–Det er ingen stor aktør her som har et langsiktig perspektiv og penger til å sette inn til å drive dette videre. Det er ingen industrielle aktører, bare finansielle, sa styreleder Henrik August Christensen tidligere i august til Dagens Næringsliv.

Mens Norske Skog forsøker å finne en bedre finansieringsløsning, har mange långivere, men trolig også spekulative investorer, satset penger på at selskapet skal gå under, skriver Dagens Næringsliv.

2.500 mennesker jobber i selskapet som lenge har slitt i et fallende avispapirmarked, og dessuten har stor gjeld etter mange oppkjøp.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken