Gå til sidens hovedinnhold

Norema legges ned

Artikkelen er over 12 år gammel

I dag fikk arbeiderne på Norema beskjeden de fryktet. Ledelsen i Nobia bekrefter at fabrikken på Jevnaker legges ned.

Ledelsen i Norema har nå bekreftet nedleggelsen. De ansatte vil få oppsigelsene i løpet av neste uke. Avgjørelsen ble tatt på en styremøte i dag tidlig, mens de ansatte fikk beskjeden på et allmøte kort tid etterpå. Det er foreløpig ikke klart når bedriften stenges, selv om noen medier har ment at datoen er satt til 1. april. De ordrene som bedriften har på dette tidspunktet vil i alle fall bli gjennomført.

VIDEO: ODD ANDREASSEN: - MANGE FORVENTET DETTE

Produksjonen som i dag befinner seg på Jevnaker, vil bli flyttet til Tidaholm i Sverige.

Dagens eneste positive melding er at lokalene kan bli solgt til en interessent som kan starte ny virksomhet der mellom 30 og 50 arbeidsplasser kan bli skapt .

Hovedtillitsvalgt Odd Andreassen sier at han er meget skuffet over avgjørelsen, men at han skjønte hvor det bar under fredagens møte med fylkesmannen .

Tjue av de 140 ansatte ved fabrikken mister ikke jobbene sine .

Ordfører Hilde Brørby Fivelsdal forventer at Nobia bidrar med omstillingsmidler , slik blant annet Norske Skog gjorde da Union i Skien ble lagt ned.

Historikk:

Allerede i begynnelsen av mars fryktet de ansatte at Norema skulle nedlegges, men den gangen ble d-dagen utsatt. Lederne måtte da avtale et møte med fylkesmannen, hvor omstillingsloven var tema. I det møtet kunne det virke som om avgjørelsen allerede var tatt. Først og fremst var det fremtiden etter Norema som ble diskutert.

Ordfører Hilde Brørby Fivelsdal har kjempet hardt for å holde liv i bedriften, men har innsett at det er -lite kommunen kan gjøre .

Norema har vært en av de viktigste bedriftene på Jevnaker siden oppstarten i 1946, og arbeidsledigheten på Jevnaker kan tredobles som følge av dagens avgjørelse.