På Norefjell jobbet de 21 nattevakter på rad

Arbeidstilsynet avdekket en rekke brudd på Arbeidsmiljøloven da de sjekket Quality Spa & Resort Norefjell i sommer.

Arbeidstilsynet avdekket en rekke brudd på Arbeidsmiljøloven da de sjekket Quality Spa & Resort Norefjell i sommer. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Arbeidstilsynet avdekket en rekke lovbrudd ved Holmsbu Spa & Resort og Quality Spa & Resort Norefjell.

DEL

Dagbladet har gått gjennom tilsynsrapportene fra 40 av Petter Stordalens Choice-hoteller som Arbeidstilsynet kontrollerte i perioden 2014-2015.

Blant de 40 ble det oppdaget brudd på arbeidsmiljøloven av typen overarbeid, manglende overtidsbetaling eller ulovlige kontrakter ved 26 hoteller.

Noen av de groveste lovbruddene ble avdekket ved Holmsbu Spa & Resort og Quality Spa & Resort Norefjell.


På Holmsbu skal de ansatte ha jobbet mellom ni og 17 timer i løpet av 24 timer. En av dem skal også ha jobbet 21 nattevakter på rad.

På Norefjell skal en kvinnelig ansatt i restauranten ha jobbet over 17 timer sammenhengende - fra 11.30 til 04.46 dagen etter - før hun på nytt begynte på jobb 09.05, bare etter fire timer og 19 minutters arbeidsfri.

Hotellet med 1.900 senger fikk varsel om 14 pålegg, hvor sju ble vedtatt. Disse gikk på brudd på overtidsregler, arbeidstidsbestemmelser og brudd på helse, miljø og sikkerhets-reglene.

Beklager

Direktør Anne Rustberggard Varden opplyser til Dagbladet pr e-post: 

– Først vil jeg si at dette er svært beklagelig. Vi har gjennomført en prosess med Fellesforbundet, Virke og Arbeidstilsynet og har kommet til enighet med tillitsvalgte og ansatte som ikke er organiserte om nye avtaler. Vi kommer til å følge opp dette tett framover, for å sørge for at vi følger lover og regler, og at ansatte sikres hvile og avkobling slik de har rett på, og alle har behov for.

Varden mener at de kan dokumentere at det ble utbetalt overtid.

Skal følge norsk regelverk

Dagbladet har forsøkt å få en kommentar fra Petter Stordalen. Han er på reise i utlandet, og administrerende direktør i Nordic Choice Hotels, Torgeir Silseth, kommer med en uttalelse i stedet.

- Vårt mål er at arbeidstilsynet ikke skal finne avvik, men når de likevel gjør det er det svært beklagelig. Da iverksettes tiltak for å lukke avvikene slik at varsel om pålegg kan legges vekk. Etter det vi kjenner til skal de aller fleste sakene fra 2014 og 2015 det her refereres til være lukket, skriver han i en epost til Dagbladet.

Der han samtidig understreker at kjedens hoteller skal følge norsk regelverk, og samtlige hotell skal følge tariff, uavhengig av om arbeidstakerne er organisert eller ikke.

Artikkeltags