- Nødvendig vedlikehold

Artikkelen er over 9 år gammel

Grunneier Oddvar Røysi reagerer sterkt på politianmeldelsen. Han mener Fylkesmannen og Ringerike kommune ikke har satt seg ordentlig inn i saken.

DEL

Røysi er sterkt uenig i grunnlaget for anmeldelsen.

- Det har vært en molo der i flere generasjoner bestående av tre og stein. I sin tid ødela Forsvaret denne moloen fordi de kjørte tunge kjøretøy på den.

Tar ikke selvkritikk

Det jeg har gjort har vært å foreta helt nødvendig og vanlig vedlikehold, påstår Røysi.

- Lovverket for tiltak i strandsonen er veldig strengt. Hvorfor søkte du ikke før du gjorde dette tiltaket?

- Det anså jeg ikke for å være nødvendig, sier han og vil ikke ta selvkritikk for den manglende søknaden.

- Dersom jeg ikke hadde gjort dette vedlikeholdet ville elva ha gravd seg gjennom og skapt et nytt elveleie. Det ville fått svært alvorlige konsekvenser. Jeg synes det er langt viktigere å ta vare på elva enn å sende søknader, legger han til.

- Bedt om å ta vare på elva

Røysi viser til at arbeidet måtte gjøres når det er lav vannstand i elva og at det på grunn av reguleringen av vassdraget er svært sjelden det kan gjøres. Tiltaket ble gjennomført i vår.

Røysi opplyser også at han da han kjøpte gården fikk beskjed om å passe nøye på elva og dette omtalte området av dem som eide gården tidligere. Han mener Ringerike kommune og Fylkesmannen ikke har satt seg godt nok inn i saken.

- Jeg synes de burde tatt kontakt og blitt med og sett på området sammen med meg. Jeg tar det meget ille opp at de har gått til politianmeldelse og har blitt utsatt for den største dumskap fra Fylkesmannen og Ringerike kommune, konkluderer Røysi som nå vil avvente politiets behandling av saken.

Artikkeltags