Les Skatteetatens svar om selvangivelsen!

Skatteetaten svarer på dine spørsmål om selvangivelsen på fredag.

Skatteetaten svarer på dine spørsmål om selvangivelsen på fredag. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Skatteetaten svarte på dine spørsmål fredag.

DEL

Skatteetaten mottar opplysninger fra arbeidsgivere, banker, barnehager med flere, og det gir en selvangivelse som er forhåndsutfylt – men det er ikke det samme som ferdigutfylt. Det er viktig å sjekke at opplysningene er korrekte og fullstendige, både når det gjelder inntekter og fradrag.

- For å være sikker på at du betaler riktig skatt, må du sjekke at opplysningene i selvangivelsen er riktige. Det er viktig at både inntekter og fradrag er riktig ført, forteller Skatteetatens veiledere som besvarer skattespørsmål under nettmøtet.

For eksempel er rentefradraget på private lån ikke forhåndsutfylt, men noe du selv må føre på. Pendlerfradrag og foreldrefradrag knytter det seg også ofte spørsmål til.

Ikke sats på at alt stemmer

- Husk at de er du som har den beste informasjonen om dine økonomiske forhold. Bruk litt tid til å tenke tilbake på fjoråret. Hva skjedde i 2015 som kan ha betydning for selvangivelsen din? Kanskje kjøpte du leilighet, giftet deg eller ble aleneforsørger?

– Ikke risiker å gå glipp av fradrag eller få tilleggsskatt fordi du ikke har sjekket tallene. Still spørsmålene i nettmøtet eller sjekk skatteetatens hjemmesider, oppfordrer kommunikasjonsrådgiver i Skatteetaten Karoline D. Mirkovic.

Laster nettmøte...

Artikkeltags