Små endringer i lokal ledighet

Ledigheten i Ringerike har økt med ti personer, mens det er tre personer færre i Hole, sammenlignet med samme periode i fjor.

Ledigheten i Ringerike har økt med ti personer, mens det er tre personer færre i Hole, sammenlignet med samme periode i fjor. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

I Buskerud ble det i februar registrert 4.418 helt ledige personer, men det er små endringer for Ringerike og Hole.

DEL

Totalt 489 av disse var registrert arbeidsledige i Ringerike kommune, noe som utgjør 3,1 prosent av arbeidsstyrken. 2,6 prosent - eller 93 personer var registrert arbeidsledige i Hole.

I Ringerike var 141 arbeidssøkere på tiltak, mens det var 14 i Hole. I Ringerike er dette 10 flere sammenlignet med samme periode i fjor. I Hole er det derimot tre personer færre, sammenlignet med samme periode i fjor.

Om tilgang til nye stillinger opplyses det at det ble registrert 900 nye stillinger i Buskerud i februar.

Innen barne- og ungdomsarbeid er det 50 ledige stillinger og det er 89 ledige stillinger innen undervisning.

Elisabeth Holen er fylkesdirektør i NAV Buskerud. Arkivfoto: Elin Harstad Iversen

Elisabeth Holen er fylkesdirektør i NAV Buskerud. Arkivfoto: Elin Harstad Iversen Foto:

Innenfor bransjen butikk- og salgsarbeid var det 89 ledige stillinger. Innen bygg og anlegg ble det registrert 54 nye stillinger. Men aller flest stillinger ble registrert innen helse-, pleie og omsorg, med hele 263 stillinger.

- Vi ser en positiv trend i ledigheten innen kvinnedominerte yrker, eksempelvis undervisning, barne- og ungdomsarbeid og helse, pleie og omsorg, sier fylkesdirektør i NAV Buskerud, Elisabeth Holen, i en pressemelding.

Høyest ledighet er det i aldersgruppen 25-29 år.

Kilde: nav.no

Artikkeltags