Steffen tok imot mest pant i Hønefoss

PANTESUKSESS: – Det er viktig at plastflasker ikke kommer på avveie og bra for miljøet at så mange panter, sier butikksjef Steffen Tveter ved Rema 1000 på Eikli.

PANTESUKSESS: – Det er viktig at plastflasker ikke kommer på avveie og bra for miljøet at så mange panter, sier butikksjef Steffen Tveter ved Rema 1000 på Eikli. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Rema 1000 Eikli fikk inn nesten 1,3 millioner bokser og flasker i panteautomaten i fjor. Det er nest mest i hele Buskerud - og mest i Hønefoss.

DEL

Nordmenn er i verdenstoppen på panting. I 2018 pantet vi nesten 1,2 milliarder bokser og flasker, 94 millioner flere enn året før. Over 29.000 tonn plast og aluminium ble sendt til resirkulering.

Totalt ble det pantet over 69 millioner bokser og flasker i Buskerud i 2018. Det er 10 prosent mer enn i året før. Det kommer fram i en pressemelding fra Infinitum, som driver det norske pantesystemet.

To pantemaskiner

På Rema 1000 Eikli gikk 1.287.418 bokser og flasker gjennom panteautomaten i fjor. Det er mest i hele Hønefoss, og to prosent mer enn året før, ifølge tall fra Infinitum.

– Vi er veldig godt fornøyd med at vi fikk inn mye pant i fjor og ønsker å ta imot så mye pant som overhodet mulig, sier butikksjef Steffen Tveter.

– Vi har tilrettelagt for to pantemaskiner, og ved disse er det god plass og en vask ved siden av. Det er også både avfallssortering og el-retur i området. Det tror jeg bidrar til at mange panter her. Det er viktig at plastflasker ikke kommer på avveie og bra for miljøet at så mange panter, sier Tveter.

De andre butikkene på «pantepallen» i fylket var Kiwi XL Ligosenteret som nummer 1 og Kiwi Strømsø senter som nummer 3.

Vil ha alt i automatene

Omtrent 9 av 10 bokser og flasker som selges, kommer tilbake gjennom panteautomatene og resirkuleres til nye produkter. De resterende blir samlet inn gjennom ulike avfallssystemer, hvor mye blir brent. Det er ikke Infinitum-sjefen helt fornøyd med.

– Vi vil ha alt inn i pantesystemet. Det er det mest miljøvennlige, for da blir materialene resirkulert, og vi reduserer CO₂-utslippene og sparer betydelige mengder energi og råmaterialer. Både plast og aluminium kan resirkuleres mange ganger, sier administrerende direktør Kjell Olav Maldum i Infinitum.

Disse 10 butikkene mottok mest pant i Buskerud i 2018

1. Kiwi XL Ligosenteret 1,76 millioner

2. Rema 1000 Eikli 1,3 millioner

3. Kiwi XL Strømsø Senter 1,2 millioner

4. Kiwi Osloveien 1,11 millioner

5. Rema 1000 Orkidehøgda 1,1 millioner

6. Rema 1000 Lierstranda 1,1 millioner

7. Rema 1000 Tollbugaten 0,9 millioner

8. Kiwi Mjøndalen 0,8 millioner

9. Kiwi Vikersund 0,8 millioner

10.  Kiwi Kobbervikdalen 0,76 millioner

Artikkeltags