Kraftriket blir enda større fra nyttår: – Jobber mot 100.000 strømkunder

SAMMEN OM STRØM: Administrerende direktører Ole Sunnset i Ringerikskraft, Bjørg Brestad i Valdres Energiverk og John-Arne Haugerud i Midtkraft. Sammen er de Kraftriket AS.

SAMMEN OM STRØM: Administrerende direktører Ole Sunnset i Ringerikskraft, Bjørg Brestad i Valdres Energiverk og John-Arne Haugerud i Midtkraft. Sammen er de Kraftriket AS. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Ringerikskraft får med seg Midtkraft inn i strømselskapet Kraftriket fra nyttår.

DEL

Torsdag ble avtalen mellom Midtkraft og Kraftriket signert. Det er nå klart for at strømsalgsvirksomheten til Midtkraft fusjoneres inn i Kraftriket fra 1. januar 2019, skriver Ringerikskraft i en pressemelding.

Kraftriket er navnet på det nye strømselskapet som ble dannet da ValdresEnergi og Ringerikskraft slo sammen sine strømsalgsvirksomheter i 2017. Nå har de altså fått med seg Midtkraft, som driver i Modum og Sigdal.

– At Midtkraft nå blir med på satsingen synes vi er både utrolig morsomt, men også et bevis på at konseptet til Kraftriket er noe som markedet etterspør. Dette blir den første av forhåpentligvis mange partnere som ønsker å ta del i satsingen, men akkurat nå gleder vi oss bare over å ha fått et nytt familiemedlem som vi skal jobbe videre med, sier styreleder Ole Sunnset i Kraftriket.

LES OGSÅ: Fusjonerer for å få flere strømkunder – og blir en del av Kraftriket

Vekstambisjoner

Kraftriket vil vokse videre og ser etter flere samarbeidspartnere i form av andre strømselskaper. Slik vil de vokse mot ambisjonen på minst 100.000 strømkunder over hele landet.

Administrerende direktør i Midtkraft, John-Arne Haugerud er meget fornøyd med at avtalen endelig er på plass.

– Det er ikke lett å overleve på egen hånd som et lite strømselskap med 10.000 kunder. At strømsalgsvirksomheten vår kan bli en del av Kraftriket, uten at vi mister de fire arbeidsplassene på Nedmarken eller tilstedeværelse lokalt gjør at vi ser lyst på framtiden. Vi tror at dette vil være positivt både for oss som selskap og for kundene, sier Haugerud.

38.000 kunder

Inkludert de 10.000 strømkundene til Midtkraft får Kraftriket etter fusjonen til sammen 38.000 kunder. Selskapet vil ha 18 ansatte fordelt på kontorer i Hønefoss, Fagernes og Vikersund.

– Nå jobber vi videre mot målet på 100.000 strømkunder fordelt over hele landet. Vi skal også fortsette å fokusere på å gi både eksisterende og nye kunder smarte strømprodukter, sier Sunnset.

Etter sammenslåingen har Midtkraft 29 prosent eierandel, Ringerikskraft 43 prosent og Valdres Energi 28 prosent i Kraftriket AS.

LES OGSÅ: Strømprisen med kjempehopp 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken