Tidligere Follum-sjef Wenche Ravlo slutter som gruvesjef på Svalbard

Hole-bosatte Wenche Ravlo slutter som gruvesjef på Svalbard. Bildet er tatt på hennes siste dag som fabrikksjef på Follum.

Hole-bosatte Wenche Ravlo slutter som gruvesjef på Svalbard. Bildet er tatt på hennes siste dag som fabrikksjef på Follum. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Wenche Ravlo (52) går av som direktør i Store Norske på Svalbard. Oppsigelsen kommer litt over en uke før det statlige selskapet skjebne kan bli avgjort. 

DEL

Administrerende direktør i det statlige selskapet Store Norske Spitsbergen Kulkompani på Svalbard, Wenche Ravlo, har sagt opp etter snart tre år i jobben.

Skjebnedag

Oppsigelsen blir kjent litt over en uke før selskapets skjebnedag.

12. oktober legges statsbudsjettet fram, og der er det ventet en avklaring om hva som skal skje med selskapet. Spørsmålet er om kulldriften skal gjenopptas eller om det blir en styrt avvikling, skriver nettstedet High North News.

– Jeg hadde et treårsperspektiv da jeg startet, og når februar kommer har de tre årene gått, sier hun, og understreker at hun skal arbeide ut oppsigelsestiden.

LES OGSÅ: Sju måneder etter at Wenche Ravlo ble sjef: Nå må hun si opp flere hundre

Takket ja til ny jobb

Ravlo opplyser at hun har trivdes godt, men har valgt å takket ja til en ny jobb nærmere hjemmet på Røyse.

Hennes periode i direktørstolen har vært preget av store nedbemanninger, og hun medgir at det har vært tøft.

– Med all den uvissheten som har vært, og er, så er det klart at det har vært tøft til tider. Og nå, når jeg har fått et tilbud om en svært spennende jobb nært der vi bor, så har jeg valgt å takke ja til den, sier hun.

I 2016 hadde kullselskapet et underskudd etter skatt på 171 millioner kroner mot nær 800 millioner kroner i minus året før.

Wenche Ravlo var fabrikksjef på Follum fra 2004 til 2009.

(©NTB)

Artikkeltags