Emisjonen gir Hurum kraft en eierandel på 30 prosent. Ringeriks-Kraft og Esmart systems sitter nå med 35 prosent hver.

Avtalen priser Smartliv til 54,3 millioner kroner etter emisjonen.

Det opplyser partene i en pressemelding.

Hurum kraft skal bidra med kompetanse, ressurser, kapital og prosjekter som vil styrke Smartliv sin satsing ut mot markedet.

Alle parter gir uttrykk for stor fornøydhet og glede over det strategiske samarbeidet i pressemeldingen. Avtalen ble signert 13. mars 2018.

Smartliv skal fortsatt «utvikle smarte produkter som sparer energi for brukerne» og som «er med på å gi forbrukerne full kontroll over eget strømforbruk», framhever daglig leder i Hurum kraft, Christian Aakermann.

 

Han sier det skjer veldig mye spennende innenfor digitalsering nå. Ole Sunnset, direktør i Ringeriks-Kraft, sier de sammen kan sette en ny standard for kundekommunikasjon og produktutvikling i energibransjen.

Smartliv, som ble etablert i 2015, utvikler teknologi for smart string av energi og konsepter for smart elbil-lading, solceller, batteri, hytteristyring og smarte energihjem.

 

– Vi har investert mye ressurser på å ta fram nye innovative produkter som for eksempel smart elbil-lading. Her ser vi et enormt potensial, sier daglig leder i Smartliv, David Jacobsen.

 

Knut Johansen, daglig leder i Esmart systems, legger til:

– Forbrukere som benytter Smartliv framover vil kunne være med på å redusere behovet for utbygging av nettet og de store naturinngrep og klimagassutslipp dette medfører.

LES OGSÅ: Strøm og teknologi hånd i hånd

Dette er Smartliv

  • Smartliv utvikler teknologi for smart styring av energi og konsepter for smart elbil lading, solceller, batteri, hyttestyring og smarte energihjem.
  • Teknologien gir forbrukere innsikt og kunnskap om eget strømforbruk.
  • Smartliv-appen gjør det mulig å lade elbilen til laveste strømpris, overvåke egenprodusert solcellestrøm, styre oppvarming av hjemmet på en optimal måte og optimal komfort og kontroll på hytta.
  • Selskapet ble etablert i 2015 med bakgrunn i utrullingen av AMS målere som åpner for nye verdiøkende tjenester i kraftmarkedet.

Kilde: Smartliv