Gå til sidens hovedinnhold

Samferdselsministeren kommer til Hønefoss

Artikkelen er over 3 år gammel

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen skal åpne den nye svillefabrikken til Spenncon Rail på Hensmoen mandag.

Produksjonen har vært i gang en periode allerede, men førstkommende mandag er det klart for den offisielle åpningen av Spenncon Rails nye svillefabrikk på Hensmoen utenfor Hønefoss.

Det er invitert rundt 170 gjester til åpningen 30. oktober. I tillegg til samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen og hans følge fra regjeringskontorene i Oslo kommer også konsernsjefen i Bane Nor og konsernledelsen i Consolis, det franske industrikonsernet som eier Spenncon Rail.

Milliardkontrakt

Med sine 110 meter lange produksjonslinjer og en årlig kapasitet på 400.000 sviller har Hønefoss nå fått en av verdens mest avanserte svillefabrikker. På åpningen blir det omvisning i den nye fabrikken, underholdning og noe å bite i.

Les også

Ringerikes nyeste fabrikk kan lage 400.000 jernbanesviller i året

 

Byggingen av den nye svillefabrikken kom som et resultat av at Spenncon Rail i 2015 sikret seg en milliardkontrakt med Bane Nor. Kontrakten gir arbeid for de 30 ansatte fram til 2026, og ble vunnet i skarp konkurranse med blant andre kinesiske leverandører.

Med de mange jernbaneprosjektene som nå er på gang og med en kommende Ringeriksbane rett utenfor døra bør det være nok å gjøre for bedriften i årene framover, skriver Spenncon Rail i en pressemelding.

Lang historie

Spenncon Rail har fram til i år produsert jernbanesviller i gamle produksjonslokaler etablert helt tilbake på 1960-tallet. Svillefabrikken var opprinnelig en del av Østlandske Spennbetong AS (skiftet etter hvert navn til Partek Østspenn og så til Spenncon), og har produsert sviller i de gamle hallene fra 1972. Virksomheten ble skilt ut fra Spenncon i januar 2014 og tok navnet Spenncon Rail AS.

Spenncon Rail AS eies av det franske industrikonsernet Consolis. Konsernet har mer enn 130 betongelementfabrikker i 30 land, hvorav 20 svillefabrikker, og eier også søsterbedriften Spenncon som er Norges største betongelementfabrikk med produksjon i Hønefoss, Sandnes, Hjørungavåg og Verdal.

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.