Høyrepolitikeren tok over som statsråd i næringsdepartementet etter Monica Mæland tidligere i år. Før det var han kunnskapsminister.

Et av sine første oppdrag som næringsminister hadde Torbjørn Røe Isaksen på Vikens Skogs skogkonferanse på Sundvollen i februar. Der snakket han varmt om skognæringen, fjerning av maskinskatten og grønn industri.

Nå er han altså klar for Ringerikskonferansen, som arrangeres i Ringerike kultursenter torsdag 18. oktober.

– Dette synes vi er stor stas. Vi ønsker å ha sentrale politikere på programmet, sier daglig leder Jan Erik Gjerdbakken i Ringerike næringsforening.

Røe Isaksen er ikke den første statsråden som gjester konferansen. Tidligere har Siv Jensen, Jan Tore Sanner og Ketil Solvik-Olsen vært her.

 

Hva som blir tema for næringsministerens foredrag, er foreløpig ikke klart. Men han er kjent for å blant annet snakke varmt om å få flere datasentre til Norge, og har lagt en strategi for dette sammen med regjeringen. De viktigste tiltakene er å fjerne eiendomsskatt på produksjonsutstyr- og installasjoner – maskinskatten – og reduksjon av elavgiften.

– Dersom vi skal sikre et bærekraftig velferdssamfunn trenger vi nye næringer som skaper arbeidsplasser og økt verdiskaping. Datasentre er en spennende næring som kan bidra til dette, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) til NTB.

Ringeriksregionen jobber som kjent for å få etablert datasentre lokalt. Kryptovault er allerede i gang på Follum, og daglig leder Rolf Jarle Aaberg, daglig leder i Treklyngen og Follum Eiendom, bekrefter at det er konkret interesse for flere.

Hele programmet for Ringerikskonferansen blir kjent senere.