Konferansier Bror Andersen ønsket velkommen med crooner-klassikeren «New York, New York», som rent tematisk henger sammen den spenstige tittelen på årets konferanse, «Ringerike i verden».

Vår verden

For i likhet med den amerikanske drømmen om å lykkes, handler Ringeriksregionens framtidige suksess om hardt og målrettet arbeid. Dette var hovedpunktet i Hole-rådmann Torger Ødegaards åpningstale. Her trakk han fram regionale fortrinn og stor lokalpatriotisme som viktig grobunn.

– Og det vi har til felles er evne og vilje til å satse, investere i regionen og utvikle seg, mente han.

Dagens innleder, Finn Kristian Aamodt i Invest in Norway, var også opptatt av viktigheten av attraktivitet, i tillegg til synlighet, for å skape investeringsvilje, også fra aktører utenfor regionen.

– Ringerike, dere sitter på gull, mente han.

LES OGSÅ: Alle snakker om vekst, men hva gjøres?

Store forventninger

Under årets konferanse er Silvija Seres, Dagfinn Buset og Chris Culina, Per Harbø, Anders Granberg og Andreas Viestad foredragsholdere. Det vil også bli kulturelle innslag.

Mange var spente på innholdet, deriblant Elsa Lill Piltingsrud Strande fra Sletta DA og Stein Egil Sæther fra Norconsult.

– Forventningene er store til det faglige innholdet, særlig til Per Harbø, som skal snakke om «Innovative offentlige anskaffelser». Men også innslaget med Andreas Viestad høres spennende ut, da av kulinariske årsaker, sa Sæther.

Rigger for vekst

Etter halvgått, og kraftig forsinket, løp var det mange sultne konferansedeltakere som hastet ned til underetasjen hvor lunsj fra Brasserie Fengselet ventet.

Daglig leder i HRA, Kjell-Olav Kolrud, var svært fornøyd med det faglige innholdet så langt. Særlig foredraget av Silvija Seres falt i smak, som handlet om ledelse i digitaliseringens tid.

– Det er viktig å være i forkant av utviklingen, og legge til rette for den med ny og moderne teknologi. HRA er blant de fremste i avfallsbransjen i denne sammenheng, påpekte han.

For med ny bane og vei kommer det folk, og mer avfall.

– Og da må alt ligge til rette for denne veksten.

– Dagens konferanse samler mange lokale aktører. Trenger vi en ringerikskonferanse?

– Ja, og vi trenger enda flere konferanser, for å holde positiviteten oppe, sier Kolrud, og trekker fram Innovasjonsløftdagen, som er planlagt i neste uke.

Trenger enda flere møteplasser

Gunn Edvardsen, kommunalsjef Samfunn i Ringerike kommune, var også til stede torsdag.

– Vi trenger gode møteplasser, som kan skape enda tettere samarbeid mellom næringslivet og kommunene. Det er mye å ta med seg fra konferansen så langt, særlig Harbøs foredrag om innovasjon, sa hun, før deltakerne ble loset inn i salen for del to.

Forsinkelsen blir hentet inn, og omtrent klokken 15 vil det bli klart hvem som vinner RNFs næringspris for 2017. I fjor var det Kuben som stakk av med den gjeve prisen.