Svensken hadde en nøkkelrolle i arbeidet med å få Facebook til å etablere seg i Luleå. Dette var Facebooks første etablering utenfor USA.

19. oktober er Anders Granberg en av foredragsholderne på Ringerikskonferansen. Med seg i bagasjen har han erfaringer og kunnskap om hva internasjonale selskaper er på jakt etter når de skal etablere seg.

Det bør være høyst interessant for Ringeriksregionen, som jobber med å få et datasenter til Follummoen. Men daglig leder Jan Erik Gjerdbakken i Ringerike næringsforening (RNF) understreker at det ikke bare var dette prosjektet han hadde i tankene da Granberg ble invitert til konferansen:

– Vi ser også for oss andre mulige internasjonale etableringer i distriktet. For å posisjonere oss mot disse store konsernene, må vi jobbe på andre måter enn vi hittil har vært vant til. Her vil Granbergs erfaringer være nyttige, sier Gjerdbakken.

LES VÅRT STORE DATASENTER-MAGASIN

Teknologi og sikkerhet

«Ringerike i verden» er tittelen på årets konferanse i Ringerike kultursenter.

Invest in Norway, som jobber for at utenlandske selskaper skal komme til Norge, står for innledningen.

I en verden som i overført betydning blir stadig mindre, er teknologi en viktig faktor. Og det er ingen hvem som helst innen feltet som er først ut av foredragsholderne; nemlig matematiker og teknologiinvestor Silvija Seres.

– Hun er en guru på sitt område, og en veldig god formidler, sier Gjerdbakken.

 

«Er hacking, ID-tyveri og annen IT-kriminalitet noe som angår oss?» Det er spørsmålet som vil bli behørig besvart av Dagfinn Buset og Chris Culina. De jobber begge med datasikkerhet i revisjons- og rådgivningsselskapet BDO.

– Et tema som bør være relevant for oss alle, både på arbeidsplassen og hjemme i stua, sier RNF-lederen.

TV-kokk og næringspris

Per Harbø er leder for Nasjonalt program for leverandørutvikling i NHO, og skal snakke om innovative offentlige anskaffelser.

Andreas Viestad kommer også, kjent som matspaltist i Dagbladet Magasinet og tv-kokk og kulturformidler i «En bit av Norge», hvor han blant annet viste fram Ringeriksregionen på norsk og utenlandsk tv.

 

Konferansen avrundes med utdeling av RNFs Næringspris. I fjor var det kjøpesenteret Kuben som fikk den gjeve utmerkelsen.

– Vi har plass til 260 deltakere, og forventer minst like mange i år som i fjor. Konferansen har satt seg som en begivenhet mange vil ha med seg, og en god møteplass, sier prosjektleder Monica Odden Myklebust i RNF.