Gå til sidens hovedinnhold

Ringeriks-Kraft vil kjøpe Øvre Eiker Energi

Artikkelen er over 4 år gammel

Ringeriks-Kraft inngår avtale om kjøp av Øvre Eiker Energi.

Det opplyser Ringeriks-Kraft i en pressemelding torsdag morgen.

«Ringeriks-Kraft og Øvre Eiker kommune har inngått en avtale om starte eksklusive forhandlinger om vilkårene for salg av aksjene i Øvre Eiker Energi AS med de tilhørende datterselskaper Øvre Eiker Nett AS, Øvre Eiker Strøm AS og Øvre Eiker Fibernett AS, til Ringeriks-Kraft», står det i pressemeldingen.

Øvre Eiker Energi AS er et energiselskap som i dag eies av Øvre Eiker kommune. Selskapet eier kraftstasjoner i Vestfossen og Skotselv. Selskapet eier 33 prosent av kraftproduksjonen i Hellefossen, gjennom selskapet Hellefoss Kraft AS. Selskapet disponerer også kraft som produseres i Døvikfoss, Ramfoss og Mystufoss kraftverker.

I juni vedtok kommunestyret i Øvre Eiker å utrede et salg av energiselskapet. Et knepent flertall i kommunestyret vedtok onsdag å videreføre den pågående salgsprosessen. Styret i Øvre Eiker Energi AS har dermed fått myndighet til å framforhandle avtale om salg av alle aksjene i Øvre Eiker Energikonsernet, inkludert konsernets virksomhet innen kraftproduksjon.

Partene har som målsetting å ferdigforhandle en avtale i løpet av første kvartal 2018. En ferdigforhandlet avtale om salg vil legges frem for endelig beslutning i kommunestyret i Øvre Eiker.

Øvre Eiker Energi hadde en årsomsetning på 126 millioner kroner i 2016. Overskuddet var 8,1 millioner kroner før skatt.

Kommentarer til denne saken