Invest in Norway er en del av Innovasjon Norge, og det er den norske ambassaden i Beijing som organiserer selve turen.

Turen i slutten av november varer i en uke, og hovedfokus er det grønne skifte mot mer miljøvennlige løsninger. De har tre hovedstopp; i byene Beijing, Shenzhen og Shanghai.

Viktig for å vise seg fram

Pelle Gangeskar, som er næringsutviklingssjef hos Ringerike utvikling, skal representere Ringerike på turen til Kina.

– Vi kommer nå til å jobbe sammen med blant annet Ringerike næringsforening for å lage en presentasjon av næringslivet, og hva Ringerike har å by på innen tilgjengelig areal, kompetanse og teknologi, sier Gangeskar.

Han sier videre at slike turer er viktig for å sette vårt område på kartet, skape kontakter og framtidige muligheter for lokalt næringsliv.

Datasenter-ambisjoner legges merke til

Ringerike kommunes fokus på å legge til rett for blant annet et mulig framtidig datasenter har blitt langt merke til.

– Kommunen viser en framdriftsrettet holdning, og opp mot et mulig datasenter er det faktisk ganske få plasser i Norge hvor både plass, regulering og energibehovet er dekket, sier Dag Ivar Brekke, som er spesialrådgiver hos Invest in Norway.

LES OGSÅ:

Eggemoen

Brekke viser også til satsingen som gjøres på industriområdet på Follum og miljøet på Eggemoen.

– Miljøer som for eksempel teknologiparken på Eggemoen øker interessen for området, sier Brekke.

Han berømmer også næringslivet på Ringerike som har vært flinke til å vise seg fram via arbeidet som er gjort hos blant annet Ringerike utvikling.

I det siste har det vært uro rundt de politiske bevilgningene til Ringerike utvikling. Les noen av artiklene vi har skrevet om saken: