På den ene siden av Strandkaien kostet rekene 19,90 kroner kiloet. På den andre 29,90. Fra starten av lørdagen hadde priskrigen mellom Rema 1000 og Fjellskål Fisketorget pågått.

Da Rema sin bod utenfor inngangen averterte rekene til 169,9 kroner kiloet, satte Fjellskål prisen til 159,90.

LES OM PRISKRIGEN: Hønefossing ypper til priskrig i Bergen

Tom for reker

Slik fortsatte det til at rekene som ble avertert utenfor Rema 1000 fått sensasjonelle prisen 19,90 kroner kiloet. Da BA var der i 15-tiden hadde Rema 1000 vært tom for reker i to timer.

– Men vi vant priskrigen, sier Jo Sondre Sola som sammen med Emma Andersen Wold betjente sjømatboden til matvarekjeden.

Det er en sannhet med modifikasjoner, mener Kenneth Fjellskål. Han spadde fremdeles ut reker til 29,90 kroner kiloet da BA besøkte ham i Mathallen.

– Vi vant, ikke de

– De satte prisen ned etter at de var gått tom, det er skitne triks. Vi har fortsatt reker, så det er vi som vant priskrigen, sier han.

– Nå som Rema er tom for reker kan vel du sette opp prisen igjen?

– Nei, det gjør vi ikke. Jeg regner med å selge ut alt vi har i dag. I morgen er det ikke ferske reker å få, sier Fjellskål.

Påstanden om at Rema satte ned prisen etter å ha gått tom for varen blir ikke direkte motsagt av Jo Sondre Sola på andre siden av gaten.

– Æhæ. Jeg får henvise til daglig leder hvis du vil ha mer informasjon om dette, svarer han.

– Ja, det kan nok sikkert stemme bra. Det ble fort tomt hos oss med dagens priskrig, så denne helgen var nok Fjellskål bedre forberedt enn oss. Vi kommer tilbake med store volum og gode priser, sier daglig leder Mats Lehne til BA.

– David mot Goliat

Fjellskål er uansett en av de mange hardt prøvede aktørene i Mathallen. Han synes ikke noe om at Rema 1000 tar opp konkurransen på sjømat via den lille boden sin utenfor inngangen.

– Har du hørt om David mot Goliat? Atter en gang ser vi at en matvaregigant tar opp kampen for å presse ut spesialforretninger. Det er litt trist. Det kan ikke være bra i lengden at vi skal sitte med bare to-tre aktører i matvarebransjen som skal diktere hva vi skal spise, og hva dette skal koste, mener Fjellskål.

Lehne sier at de bare er opptatt av å levere en fornuftig pris på reker.

– Grunnen til at vi satte i gang er at vi så at vi fint kunne levere reker levere til lavere priser. Vi er kjempefornøyd med å kunne tilby bergenserne ekslusiv sjømat til lav pris, svarer han til det Fjellskål innvender.

Bra med liv og røre

Ifølge Jo Sondre Sola hadde de solgt omlag 100 kilo reker. Fjellskål hadde 800 kilo på lager, og regner med å gå tom.

Bra med norske (!) kunder stimlet seg om bodene til både Fjellskål og Rema 1000. En av dem, Ansgar Bergland, var fornøyd. Ikke bare med prisene han selv nøt godt av.

– Dette er bra for Torget, litt liv og røre her er det som får bergenserne til å komme tilbake, tror han.