Husker du de sunne pølsene til Kaja? Nå kommer de i salg!

De sunne pølsene til Kaja Knoph Østlie Vang kommer nå for salg i enkelte butikker.

De sunne pølsene til Kaja Knoph Østlie Vang kommer nå for salg i enkelte butikker. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

I november i fjor lanserte Kaja Knoph Østlie Vang sunne pølser, med 40 prosent grønnsaker i.

DEL

Fra fredag blir de å finne i matbutikker.

Vang har inngått et samarbeid med Norgesgruppen, og pølsene kan kjøpes i enkelte Meny-butikker i Hønefoss og Oslo.

Småbarnsmoren ble inspirert til å utvikle pølsene da minstedatteren nektet plent å spise grønnsaker.

– Jeg tenkte at det må gå an å lage en pølse hvor man bruker rent kjøtt og erstatter noe av fettet med grønnsaker, fortalte Vang til Ringerikes Blad i fjor.

Pølsene inneholder gulrøtter, brokkoli og pastinakk, samt mindre salt enn ordinære pølser. I en pressemelding i forbindelse med salgslanseringen skriver Vang:

– Min yngste datter Alma er nok tidenes verste grønnsakhater. Likevel spiser hun pølsak (pølse + grønnsak, red.anm.) og hun får i seg like mye grønnsaker som jeg normalt ville lagt på en tallerken ved middagsbordet. Hun tror hun spiser helt ordinære grillpølser.

Vang understreker for øvrig at hun også er opptatt av at barn må forholde seg til mat slik den ser ut, men: «har man barn som ikke spiser en bit gulrot engang blir det litt utfordrende».

«Pølsak», som pølsene kalles, ble lansert med brask og bram på TV3 i et program der Eyvind Hellstrøm besøkte blant annet Oldemors Karjol.Hellstrøm «ryddet opp» hos restauranten på Jevnaker i 2008. Siden har Hellstrøm uttalt at Oldemors Karjol er hansbeste eksempel på at en snuoperasjon har endt opp i suksess.

LES MER OM PØLSENE: Pølse med sunn hemmelighet

Artikkeltags