Ny passasjerrekord for Norwegian

FULLE FLY: – Selv med stor kapasitetsøkning fyller vi flyene godt i hele rutenettet, sier konsernsjef Bjørn Kjos i Norwegian.

FULLE FLY: – Selv med stor kapasitetsøkning fyller vi flyene godt i hele rutenettet, sier konsernsjef Bjørn Kjos i Norwegian. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Norwegian hadde nærmere 3,8 millioner passasjerer i juli i år. Det er 13 prosent flere enn i samme måned i fjor – og det høyeste tallet for én måned noen gang.

DEL

Selskapet hadde temmelig fulle fly, noe fyllingsgraden på 93 prosent vitner om.

– Vi er godt fornøyd med at stadig flere passasjerer i Europa, USA, Midtøsten, Sør-Amerika og Asia velger Norwegian når de skal ut og reise. Det er også positivt at selv med stor kapasitetsøkning fyller vi flyene godt i hele rutenettet, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

– Kapasitetsveksten er fortsatt høy, men i tråd med strategien er den nå i ferd med å avta noe sammenlignet med tidligere måneder. Etter en lang periode med sterk vekst vil vi fremover kunne høste av det vi har sådd, noe som vil komme kunder, ansatte og aksjonærer til gode, fortsetter han.

Norwegian gjennomførte 99,2 prosent av de planlagte flygningene i juli. Punktligheten var 67,9 prosent, og selskapet forklarer det med omfattende flygelederstreiker i Europa.

Den totale trafikkveksten (RPK) var 33 prosent, mens kapasitetsveksten (ASK) var 35 prosent.

SAS kommer med sine julitall onsdag. I årets junimåned satte selskapet rekord med 2,7 millioner passasjerer. Da hadde Norwegian 3,5 millioner passasjerer.

Artikkeltags