Nå skrur de opp prisene

Norwegian er et av selskapene som har satt opp billettprisene fra 1. april for å kompensere for den varslede flypassasjeravgiften.

Norwegian er et av selskapene som har satt opp billettprisene fra 1. april for å kompensere for den varslede flypassasjeravgiften. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Norwegian og Widerøe tar høyde for den foreslåtte flypassasjeravgiften.

DEL

Stortinget vedtok den omstridte flypassasjeravgiften på 80 kroner 14. desember i fjor. Innføringen skal etter planen skje 1. april, noe som allerede har fått to av fire flyselskaper som opererer i Norge, til å legge på prisene, melder NRK.

Må unngå tap

– Billettprisene har blitt justert noe for å ta høyde for at den foreslåtte flypassasjeravgiften innføres, sier kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til kanalen.

– Vi har lagt på prisene for å unngå tap på forhåndssolgte reiser som blir avgiftspliktige, forklarer kommunikasjonsdirektør Richard Kongsteien i Widerøe.

Lar være

Både SAS og Ryanair velger på sin side å la være å sette opp prisene nå. SAS fordi man er usikre på hvordan avgiften vil ende opp til slutt. Ryanair fordi selskapet alltid skal tilby de laveste prisene, ifølge Norden-sjef Hans Jørgen Elnæs.

Det irske lavprisselskapet har på sin side varslet at de legger ned basen på Moss Lufthavn Rygge 1. november dersom avgiften blir innført.

Artikkeltags