Norsk titanium skal bygge en stor fabrikk i USA. Der skal de, ved hjelp av sin patenterte teknologi for 3D-produksjon, produsere titaniumsdeler til fly- og romfartsindustrien. Med seg på laget får de Tronrud engineering.

Skal ekspandere

Etterspørselen fra verdens romfart- og forsvarsfabrikker er høyere enn tidligere forventet. Titaniumssjef Warren M. Boley jr. sier i en pressemelding at han er svært fornøyd med at Tronrud skal bygge maskinene.

– Disse maskinene vil bidra til at vi kan forbedre responstiden ytterligere og utvide kapasiteten vår, og møte den økende etterspørselen for titaniumkomponenter, sier Boley.

LES OGSÅ: Norsk titanium ser mot stjernene

Kompetansebedrift

Boley leder dette arbeidet. Tronrud blir med dette en av hovedsamarbeidspartnerne til Norsk titanium, som har store ekspansjonsplaner.

– Hardt arbeid og utholdenhet gir resultater. Vi er veldig glade for å bli valgt som leverandør til Norsk titanium. Å jobbe med kunder som har høy kompetanse og ligger langt fremme teknologisk er motiverende, forteller administrerende direktør i Tronrud engineering, Olav Tronrud.

– Det er spennende å være med på avanserte prosjekter som går mot luftfartsindustrien, det stemmer bra med satsningen på Eggemoen. 

Store investeringer

– Kan du beskrive oppdraget Tronrud engineering har fått?

– Vi skal produsere produksjonsmaskiner som er utviklet i samarbeid med Norsk titanium, opplyser han.

I New York?

Som Ringerikes Blad skrev i forrige uke, tyder mye på at den nye fabrikken i USA blir bygd i staten New York.

Ifølge Reuters kilder vil staten investere 125 millioner dollar for å bygge fabrikken der titankomponenter skal produseres ved hjelp av 3D-printere. Verken Norsk titanium eller noen i statsadministrasjonen har villet bekrefte dette ennå.

LES OGSÅ: Bygger stein på stein på Eggemoen