Ordfører Kjell B. Hansen om Nor-Reg-konkursen: – Nå må de ansatte se fremover

Nor-Reg Kartverksveien 6

Nor-Reg Kartverksveien 6 Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Inntrykket har nok vært at bedriften var på vei mot en slik sjebne, skriver ordføreren etter at Nor-Reg gikk konkurs.

DEL

I forrige uke ble det kjent via anonyme ansatte i Nor-Reg Systems på Hvervenmoen at alle ansatte onsdag ble bedt om å pakke sammen og dra hjem. Det kom også tips til avisen om at «Nor-Reg var konkurs».

Ledelsen ville ikke kommentere saken, men nå er det offisielt: Både Nor-Reg Systems AS og Nor-Reg Holding AS har begjært seg konkurs.

Ringerike tingrett har mottatt oppbudsbegjæring fra begge selskaper.

– Det er en trist bekreftelse og spesielt for de ansatte med familier, skriver ordfører Kjell B. Hansen i en uttalelse til Ringerikes Blad mandag ettermiddag.

LES OGSÅ: Bostyrer: – Trenger å få oversikt

Må kanskje pendle

– Nå må de ansatte se fremover etter nye muligheter. Til det står NAV klare til innsats, men det er ikke til å komme fra at enkelte nok vil måtte innse at pendling til arbeid utenbys kan bli utfallet.

– På kort sikt svært krevende, men i et lengre perspektiv vil de aller fleste, om ikke alle, være i ny aktivitet, mener han.

Ordføreren skriver at det ideelle hadde vært om en ny bedriftseier tok tak og skapte nye arbeidsplasser. Men han påpeker også nødvendigheten av å ha økonomisk grunnlag for drift.

– Det er slik at når markedet svikter og/eller bedrifter av andre grunner ikke lenger klarer å drive forretningsmessig forsvarlig, så kommer kroken på døra.

– Inntrykket har nok vært at bedriften var på vei mot en slik sjebne. Slikt skjer jo gradvis og over en lengre periode, skriver Hansen.

– Velkvalifiserte

Ordføreren trekker fram Menova som en mulig rettleder og rådgiver for de ansatte som mister jobben, og skryter av arbeider Ringerike næringsforening og Ringerike Utvikling gjør for å bygge næringsliv og arbeidsplasser i regionen.

– Så det er om og gjøre å holde på det positive og ikke gi opp. De ansatte fra Nor-Reg er velkvalifiserte og har mye å tilby nye arbeidsgivere, både i og utenfor distriktet, skriver ordfører Kjell B. Hansen.

Artikkeltags