Svenskene vil ha Leiv Vidar-pølser

Salgs- og markedssjef Hans Olav Hole og fabrikksjef Tore Tveit i Leiv Vidar kan koste på seg store smil over svenskenes pølsespisevaner.

Salgs- og markedssjef Hans Olav Hole og fabrikksjef Tore Tveit i Leiv Vidar kan koste på seg store smil over svenskenes pølsespisevaner. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Norske matvareprodusenter er godt etablert i utlandet. Blant dem er pølsemakeren Leiv Vidar fra Hønefoss som har aksjemajoriteten i det svenske selskapet Lindvalls Chark.

DEL

– Bakgrunnen for oppkjøpet var at stadig flere av kjedekundene våre orienterte seg mot skandinaviske eller nordeuropeiske forretningsmodeller, der innkjøp ikke skulle håndteres lokalt eller nasjonalt, men på tvers av landegrenser, sier daglig leder Tore Tveit i Leiv Vidar til Nationen.

I dag er den svenske produksjonen 9.000 tonn per år, og Lindvalls har en betydelig del av det varme pølsemarkedet i Sverige.

Norsk matindustri har de siste årene etablert virksomheter i utlandet. I tillegg til Leiv Vidar, gjelder det blant annet Orkla, Nortura, Kavli og Tine.

I Nortura kommer den største omsetningen fra Noridane Foods der selskapet har aksjemajoriteten. Omsetningen i fjor var i underkant av 900 millioner kroner. Selskapet driver med tradingvirksomhet av kjøtt.

Ullselskapet Curtis Wool i Storbritannia, der Nortura eier 87,5 prosent, hadde i fjor en omsetning på 716,4 millioner kroner.

Bakgrunnen for det internasjonale ullengasjementet var at Nortura hadde store problemer med å få avsetning på norsk ull.

Kavli er etablert i Storbritannia, Sverige og Finland. Konsernet omsetter for 800 millioner kroner i Sverige, og har passert en halv milliard kroner i omsetning i Storbritannia.

– Nesten halve omsetningen vår er i utlandet, sier konsernsjef Erik Volden.

LES OGSÅ: I kø for å teste Leiv Vidars nye butikk

Artikkeltags