I tillegg overtar dagligvareleverandøren datterselskapet Lindvalls Chark AB. Total omsetning for de to er i underkant av en halv milliard kroner.

– Jeg er veldig fornøyd med å ha funnet en ny eier av Leiv Vidar som ønsker å videreføre vår kultur, kvalitet og vårt verdigrunnlag, uttaler Arne Vidar i en pressemelding.

Les mer om hvorfor Arne Vidar selger den lokale bedriften.

Scandza AS opererer innen kjølevarer, snacks, bakervarer, drikke og andre forbruksvarer. De har fra før av merkevarer som Synnøve Finden, Finsbråten og Sørlandschips i porteføljen.

– Jeg har tro på at Scandza både har evne og vilje til å utvikle Leiv Vidar og Lindvalls videre, til glede for ansatte, forbrukerne og kunder. Overtakelsen vil også medføre økt aktivitet på våre produksjonsanlegg, sier Arne Vidar.

Ifølge Scandza-topp Jan Bodd vil Leiv Vidars fabrikk i Hønefoss nå være åsted for en storsatsing framover.

– Leiv Vidar og Lindvalls vil gjøre Scandza til en betydelig aktør innen pølser av ypperste kvalitet, både i Norge og i Europa. Kompetansen som er samlet ved fabrikkene på Hønefoss og Strömsnäsbruk sør i Sverige, vil være utgangspunkt for en vesentlig satsing framover, sier han.

Avtalen er inngått under forutsetning om at kjøpet godkjennes av konkurransetilsynet.