Det er bare å ta innover seg lista over edelt metall:

  • Gull på rund sylte
  • Gull på oppskåret sylte
  • Gull på håndsydd lammerull
  • Sølv på røkt, håndsydd lammerull
  • Sølv på danske frikadeller
  • Bronse på kjøttkaker

Eva er god på sylte

Og for å toppe det hele, ble den runde sylta fra den lokale slakterforretningen kåret til årets julepålegg 2017.

– Tusen takk til Eva som har laget den, skriver forretningen på Facebook torsdag kveld. «Eva» er assisterende daglig leder Eva Mette Brynestad.

– Hun er flink. Det er hun som har laget den de siste årene, sier daglig leder Jon Gulbrandsen til Ringerikes Blad.

 

De siktet mot pallen i forkant, og innfridde altså så det holder. Årets julepålegg ble kåret i skarp konkurranse med fem andre kjøttprodukter som hadde fått gull i sin klasse, forteller Gulbrandsen.

– Ja, dette er kjempebra, sier han nøkternt på telefonen fra Oslo, der konkurransen foregår.

– Vi får tre gull, og mer enn det går det nesten ikke an å få.

59 bedrifter har levert inn hele 530 produkter til NM-bedømmelse. Store aktører som Gilde og Finsbråten er godt representert. Leiv Vidar Slakterforretning er en liten bedrift i dette selskapet, påpeker Gulbrandsen.

En håndfull andre, små aktører er også med, men han er stolt over at Hønefoss-butikken hevder seg så godt – igjen.

LES OGSÅ: Opplever hallelujastemning for sine nye grillpølser

En pall med medaljer

– Vi prøver å gjøre så godt vi kan hver eneste dag. Vi må hele tiden bevise at vi lager gode produkter, sier han. Og sender en klar oppfordring til lokalbefolkningen om å kjenne sin besøkelsestid.

– Jeg merker det selv; det er så enkelt å kjøpe alt på ett sted. Men vi er avhengig av at folk kjøper kjøtt hos oss en gang iblant. Vi er avhengig av de faste kundene våre, og trenger egentlig flere.

Det er ikke første gang slakterforretningen beviser at de kan det de driver med. Det står faktisk en hel pall med medaljer i kjelleren, forteller Gulbrandsen.

Forrige gang deltok de ikke i NM, fordi konkurransen havnet midt i flytteprosessen.

LES OGSÅ: Leiv Vidars slakterforretning må si opp flere ansatte

NM i kjøttprodukter

NM i Kjøttprodukter startet som en fagkonkurranse i 1983.

I 1994 ble det for første gang kåret en norgesmester.

Dommerne i konkurransen vet ikke hvem som har laget produktene de smaker på. Små bedrifter har dermed like stor sjanse til å gå til topps som de store produsentene.

I år foregikk bedømmingen på Etterstad videregående skole i Oslo i dagene 23. til 25. oktober. Resultatene offentliggjøres 9. november i bladet Kjøttbransjen og på nettsiden kjottprodukter.no

I år deltar 59 bedrifter i konkurransen. De har levert inn hele 530 produkter til bedømmelse.

Kilde: kjottprodukter.no