Steffen (45) om pub-konkursen: – Trist, men det var ingen vei utenom

MÅTTE KASTE KORTENE: – Det er klart det er trist. Denne situasjonen rammer meg og familien økonomisk, sier Steffen Skavdal.

MÅTTE KASTE KORTENE: – Det er klart det er trist. Denne situasjonen rammer meg og familien økonomisk, sier Steffen Skavdal. Foto:

24. mai ble det åpnet konkurs i Renenergitransport AS, tidligere The Rock Norge AS. – Det var ikke mulig å fortsette, sier Steffen Skavdal.

DEL

Selskapet Renenergitransport AS ble først registrert i april 2013, og het The Rock Norge AS inntil mars i år.

– Trist

Det var eier og daglig leder, Steffen Skavdal (45) fra Hønefoss, som begjærte oppbud i selskapet, som ikke må forveksles med enkeltpersonforetaket The Rock.

– Uten inntekter til å dekke utgiftene var det ikke mulig å fortsette, sier Skavdal.

Han forteller at forefallende utgifter som husleie og utlegg i forbindelse med oppussing av den nye puben etter hvert vokste seg så stor at han var nødt til å kaste kortene. Og det før han i det hele tatt fikk åpnet puben.

Det var ikke med et lett hjerte.

– Det er klart det er trist. Denne situasjonen rammer meg og familien økonomisk.

BAR: Steffen Skavdal ville lage bar med uteservering, The Rock, i Citygården. Men Bryggerigården sameie var sterkt imot etableringen.

BAR: Steffen Skavdal ville lage bar med uteservering, The Rock, i Citygården. Men Bryggerigården sameie var sterkt imot etableringen. Foto:

Naboene protesterte

Det meste lå til rette for nyåpning i fjor høst; med nødvendig skjenketillatelse fra kommunen, da han ble møtt av naboprotester. Forsøk på megling mellom gårdeier og naboer ble gjort, uten at partene kom til enighet.

Skavdal forteller at saken har skapt mye frustrasjon hos ham.

– Jeg registrerer at Santorini, som driver i første etasje i samme bygård, nylig fikk skjenkebevilling. Det er flott for driveren, men det er jo de samme naboene som blir berørt av eventuell støy fra skjenkestedet, mener Skavdal.

LES OGSÅ:

Støyplager

Det er ikke gårdeier, Fredrik W. Skarstein, enig i. Han peker på at beboerne i Bryggerigården har soverom vendt ut mot bakgården, noe som gjør at pubvirksomhet, slik Skavdal så for seg, ble problematisk.

Santorini, derimot, har lokaler vendt ut mot Søndre torg, og vil derfor ikke gi støyplager i like stor grad, mener Skarstein.

MÅTTE KASTE KORTENE: Steffen Skavdal fikk skjenkenekt i Bryggerikjelleren. Nå har han meldt oppbud i selskapet hvor han skulle drive baren The Rock i etasjen over.

MÅTTE KASTE KORTENE: Steffen Skavdal fikk skjenkenekt i Bryggerikjelleren. Nå har han meldt oppbud i selskapet hvor han skulle drive baren The Rock i etasjen over. Foto:

Gjelden vokste

Bostyrer, advokat Per E. Askilsrud, bekrefter at selskapet leide lokaler i Citygården, men at eier kom dårlig ut ettersom han ikke fikk tillatelse til bruksendring.

Bostyrer forteller at krav fra ulike kreditorer beløper seg til cirka 1,3 millioner kroner, men at dette ikke er endelig, da bobehandlingen så vidt har startet.

Det skal ha vært ansatte i selskapet, og bostyrer forventer dermed krav om feriepenger.

Første skiftesamling blir holdt 14. juni. Krav må meldes innen 11. juni.

Skavdal eier også selskapet Bryggerikjelleren AS, hvor han planla åpning av ny bar, men som er utsatt på grunn av skjenkenekt.

Artikkeltags