Neil nominert til Årets bakeri: – Et virkelig stolt øyeblikk

Surdeigsbrød: Det ligger mye kjærlighet bak et godt surdeigsbrød.

Surdeigsbrød: Det ligger mye kjærlighet bak et godt surdeigsbrød. Foto:

Neil Allsopps «Sour to the People» er nominert til tittelen Årets Bakeri 2019.

DEL

Vinneren kåres 8. mai og 16 bakerier fra forskjellige steder i landet er nominert.

Et av de nominerte bakeriene er «Sour to the People» i Hønefoss, som drives av Neil Allsopp. Han er opprinnelig fra Birmingham i England, men har bodd mange år i Hønefoss – og endte med å starte egenproduksjon av surdeigsbrød i underetasjen til svigerforeldrene sine i Hofsfossveien.

– For en fantastisk overraskelse å finne ut jeg har blitt nominert til Årets Bakeri. Et virkelig stolt og ydmykt øyeblikk for meg, skriver Neil på bakeriets Facebook-side mandag.

Kunst-brød

Allsopp legger mye flid i brødene, som ofte ender opp med å se ut som kunstverk. Han markedsfører seg i sosiale medier, og tar bestillinger via Facebook, mail og telefon. Bakeriet har også en hjemmeside.

Allsopp leverte brød til Ritas bakeri, før kafeen gikk konkurs. I dag kan du blant annet smake hans bakervarer på Gledeshuset i Hønefoss.

Det er bransjeorganisasjonen Baker- og Konditorbransjens Landsforening som står bak prisen. Den ble delt ut for første gang i fjor, da Edgars Bakeri i Mandal vant.

Nominert av kolleger

– Juryen har fått inn 16 nominerte bakerier. Disse er nominert av bransjekolleger. På listen av nominerte bedrifter er det mange gode bakerier. Nå starter et krevende arbeid for å komme frem til et utvalg som går videre til finalen i kåringen, sier juryleder Vigdis Myhre Næsseth i en pressemelding.

Brød: Baksten til Neil Allsopp ligner ikke mors hjemmebakte; de er som små kunstverk.

Brød: Baksten til Neil Allsopp ligner ikke mors hjemmebakte; de er som små kunstverk. Foto:

I år er det lagt vekt på bedriftens innovasjon og nyskapingsevne.

– Her skal juryen vurdere bedriftenes innovasjon, hvordan det har vært jobbet systematisk med innovasjon og hva resultatene er av innovasjonen, heter det.

Juryen ledes av Vigdis Myhre Næsseth (Fossekall) og består i tillegg av Beret Mette Haga (Innovasjon Norge), Hilde Mortvedt (See New) og Oddbjørn Roksvaag (Vest Vind Media).

Det skal plukkes ut tre finalister, og vinneren skal offentliggjøres på bakerbransjens landsmøte og bransjetreff på Leangkollen i Asker 8. mai.

– Målet med kåringen er å øke bevisstheten rundt alle elementene som utgjør en vellykket bedrift, styrke samholdet i bransjen, samt å framheve og presentere gode bedrifter, sier direktør i Baker- og Konditorbransjens Landsforening, Gunnar Bakke.

Disse bakeriene er nominert til Årets Bakeri 2019:

  • Baker Jørgensen, Arendal
  • Bakeriet i Lom, Lom
  • Bonzo bakeri, Tvedestrand
  • Boulangerie M, Oslo
  • Elda Bakeri (Gjestalveien Conditori), Sandnes
  • Harmoni Håndverksbakeri, Porsgrunn
  • Lie Nielsen, Bergen
  • Majas Bakeri, Larvik
  • Rosenborg Bakeri, Trondheim
  • Samverket, Moss
  • Sandnes Bakeri, Sandnes
  • Sour To The People, Hønefoss
  • Tollboden Bakeri, Flekkefjord
  • Tromsø Bakeri, Tromsø
  • W.B Samson, Oslo
  • Åpent Bakeri, Oslo

Artikkeltags