Hittegods på CC: – Folk glemmer de merkeligste ting

Artikkelen er over 3 år gammel

Mobiltelefoner, bilnøkler, kosedyr eller fulle handleposer. Og det meste blir aldri hentet.

DEL

– Det er kanskje det rareste, at så mange ting ikke blir hentet, eller at folk i det minste kontakter oss for å høre om om vi har funnet det de har glemt, sier senterleder Vibeke Askevold ved CC Gjøvik.

Sammen med servicemedarbeider Marie Bergestuen viser hun fram den kanskje lite kjente hittegodsavdelingen på senteret. Den er ikke stor, men inneholder det meste av det som glemmes kan.

Gis vekk

Da OA var innom var den kanskje pussigste gjenglemselen en handlepose, med nye klær til en verdi av 1350 kroner. Kvitteringen lå i posen, og varene kjøpt på CC i begynnelsen av juli.

I utgangspunktet tar vi vare på tingene i tre måneder, men vi har begynt å kvitte oss med sakene etter to-tre uker. Det viser seg at hvis de ikke er hentet innen den tid blir de ikke hentet, sier Askevold.

Dyre eller spesielle ting tas vare på lenger, og det som ikke kastets gis til Fretex eller til noen som trenger gevinster til diverse utlodninger.

– Vi får daglig inn gjenglemte saker til Servicetorget. Kanskje i snitt fire til fem gjenstander, forteller Marie Bergestuen.

Verst før jul

– Enkelte ting legger vi også ut på Facebook-siden vår, supplerer Askevold.

Senteret gjør det de kan for å spore opp eventuelle eiere, og Askevold er glad for at så mange ting som glemmes, faktisk blir levert inn av de som finner dem.

– Så vi oppfordrer folk som oppdager at de har glemt igjen saker og ting om å ta kontakt. Sjansen er stor for at vi har tatt vare på dem, men da gjelder det altså ikke å vente for lenge, smiler bergestuen og Askevold.

Askevold sier at folk glemmer hele året, men at den stressede førjulstida er verst.

– Ja, da er det nesten slik at folk glemmer ungene sine også, humrer senterlederen.

Artikkeltags