AKA på storhandel i Nord-Norge

AKA: Daglig leder Paal E. Haakensen og finansdirektør Jane K. Gravbråten.

AKA: Daglig leder Paal E. Haakensen og finansdirektør Jane K. Gravbråten. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

AKA eier nå for første gang eiendommer i alle Norges fylker. Åtte av Hønefoss-selskapets nyeste eiendomskjøp er i Nord-Norge.

DEL

AKA slipper torsdag nyheten om at selskapet kjøper ni nye handelseiendommer. De ligger i Kirkenes, Vardø, Vadsø, Skjervøy, Storsteinnes, Harstad (2), Melbu og Bjugn.

Nesten alle eiendommene befinner seg i AKAs nyeste satsingsområde Nord-Norge. Rema 1000 i Bjugn, ikke langt fra Trondheim, er unntaket. Selskapet med hovedkontor på Hvervenmoen har nå eiendommer i alle landets fylker.

172 eiendommer totalt

– Per i dag ser vi det som mest naturlig å vokse i den nordligste landsdelen, som er den sist ankomne i vårt markedsområde, forklarer Paal Haakensen, daglig leder i AKA i en pressemelding.

Nykjøpet er samlet på hele 13.657 kvadratmeter eiendomsmasse. AKA teller nå totalt 172 eiendommer i sin portefølje, hvorav 66 eiendommer har Rema 1000 som leietaker og 17 har Europris.

De nye eiendommene er kjøpt av selskapet Øen Holding AS m.fl. Overtakelsen er satt til 1. september i år. Åtte av eiendommene har REMA 1000 som leietaker, og den niende har Europris.

LES OGSÅ: Rekordresultat for Aka AS

Nye og spennende områder

– Dette kjøpet er helt i tråd med vår forretningsstrategi, forteller daglig leder Paal Haakensen og prosjektsjef Hallvard Thoresen i AKA i en pressemelding.

– Det er alltid positivt for AKA å fortette porteføljen i områder vi allerede er til stede. I dette tilfellet ser vi at rent geografisk passer noen av de nye eiendommene svært godt inn med eksisterende eiendomsmasse, mens noen ligger i nye og spennende områder. Selv om det er en fordel å fortette, er vi selvfølgelig alltid interessert i å vurdere gode eiendommer hvor enn de måtte befinne seg i Norges land, presiserer Haakensen.

LES OGSÅ: AKA er 40: – Du må ikke tenke på penger som penger ...

VOKSER I NORD: Her er AKAs eget kart over de nyeste eiendommene.

VOKSER I NORD: Her er AKAs eget kart over de nyeste eiendommene.

Artikkeltags