Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide besøkte i dag Eggemoen.

Der fikk hun både fly helikopter sammen med Ola Tronrud og se på den nyeste droneteknologien.

Positiv forsvarsminister

Eriksen Søreide er imponert over det som skjer på Eggemoen og er positiv til .

I dag holder bedriften AIM (Aerospace Industrial Maintenance) til på Kjeller ved Lillestrøm. De må flytte virksomheten sin derfra, og en av avdelingene, motortestcelle er aktuell for Eggemoen.

De andre konkurrentene er Rygge og Gardermoen.

– I løpet av uka nå sender Tronrud engineering inn informasjon til AIM om hva vi kan tilby på Eggemoen. Lokalisering på Eggemoen vil gi AIM nødvendig utviklingsmuligheter for framtiden og evne til å konkurrere internasjonalt. Dette er derfor en viktig beslutning for AIM, sier Eivind Bjørntvedt, utviklingsansvarlig eiendom på Eggemoen.

I den avdelingen som det er snakk om å flytte er det 100 til 150 arbeidsplasser, men samtidig kan dette bety store ringvirkninger og vil styrke industrimiljøet på Eggemoen.

AIM totalt har cirka 470 arbeidsplasser.

–  AIMs virksomhet er i tråd med næringsparkens mål og visjon om å være et framtidsrettet miljø for teknologi og luftfartsindustri, nasjonalt og internasjonalt. AIM vil ha en stor fordel av å etablere seg i et etablert teknologisk miljø, som i dag er i sterk vekst. Vi har også Cyberforsvaret etablert på Eggemoen med sine sikkerhetskrav hvor det vil være synergier også AIM kan nyte godt av, legger Bjørntvedt til.

AIM avgjør

Forsvarsminister Søreide mener Eggemoen kan tilby mye.

– Det er veldig spennende planer og Eggemoen er konkurransedyktig. AIM må flytte fra Kjeller og Eggemoen er en god kandidat, sier hun selv om hun ikke har noen personlig favoritt.

Og det er heller ikke forsvarsministeren som avgjør.

– Det er styret i AIM som vurderer de ulike kandidatene og tar beslutningen. Den har ikke jeg noe å gjøre med, sier hun.

Søreide tror avgjørelsen blir tatt ganske snart, i hvert fall i løpet av høsten.

– I 2017 kommer de nye F35-flyene og innen den tid må alt med vedlikehold være på plass, sier hun.

Dag E. Henaug er Høyres ordførerkandidat i Ringerike og var med da forsvarsministeren besøkte Eggemoen.

– Dette er veldig spennende planer som jeg håper det blir noe av. Det vil være veldig positivt om vi får så mange nye arbeidsplasser hit til regionen, sier han.