Dronene på Eggemoen flyr til USA

Rune Prestkvern Hansen kunne i 2014 vise fram en drone av typen som produseres på Eggemoen. Nå er Prox Dynamics blitt kjøpt av amerikanske Flir systems.

Rune Prestkvern Hansen kunne i 2014 vise fram en drone av typen som produseres på Eggemoen. Nå er Prox Dynamics blitt kjøpt av amerikanske Flir systems. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Asker-selskapet Prox Dynamics har 43 ansatte på Eggemoen. Nå er droneprodusenten solgt.

DEL

Og ikke for småpenger: Prislappen var 1,13 milliarder kroner, skriver tu.no.

Det ni år gamle selskapet ble offisielt kjøpt av amerikanske Flir systems for 132 millioner dollar i dag. Direktør Andrew C. Teich sier til Teknisk ukeblad at det er to teknologiledere som nå slår seg sammen.

Mens Prox Dynamics utvikler, bygger og selger ørsmå flygende sensorer til militær bruk, er FLIR Systems verdens største produsent av termiske sensorer, skriver nettstedet.

Gründer Petter Muren er nå spent på hva de to selskapene kan gjøre sammen, ifølge tu.no. Han opplyser at de allerede er i gang med å se på optimalisering og forbedringer.

På Eggemoen i to år

Prox Dynamics kom til Eggemoen sommeren 2014.

LES OGSÅ: Bygger stein på stein på Eggemoen

– Vi har fantastiske fasiliteter her. Vi har en hel flystripe som selvfølgelig er unødvendig mye, så vi har et svært godt område å jobbe på. Vi har et godt samarbeid med Tronrud engineering, sa Jarl Eirik Straume i Prox Dynamics til Ringerikes Blad da.

Verdens minste drone

De lager blant annet verdens minste drone, som veier bare 18 gram, kan brukes i krig – og testes altså på Eggemoen. (En ganske stor kontrast til Hercules-en som landet på flyplassen nylig!)

Storkontrakt

I fjor sommer inngikk Forsvaret kontrakt med Prox Dynamics om leveranse av droner, som skulle lages på Eggemoen. Kontrakten hadde en verdi på 27 millioner kroner.

Også forsvarsminister Ine Marie Eriksen ble imponert over dronene da hun besøkte selskapet en måned senere.

LES OGSÅ: Strengt lovverk for dem som vil fly med drone

Artikkeltags