Gå til sidens hovedinnhold

Anna er nominert for å være raus

Artikkelen er over 4 år gammel

Anna Reynold Eckhoff fra Røyse er daglig leder i Hornienga FUS Barnehage på Vøyenenga i Bærum. Nå er hun nominert som én av fem finalister, fordi hun skal være uvanlig flink til å inkludere mennesker inn i arbeidslivet.

Konkurransen ble til som et samarbeidsprosjekt mellom Navkontorene i Asker og Bærum, IA-rådet og næringsrådene. Målet er å få til en framtidsrettet rekruttering som inkluderer flere arbeidssøkere i alle samfunnslag. Et tredvetalls forslagsstillere nominerte 22 sjefer, og 17 av dem har sagt ja til å gå videre.

Nå er konkurransen smalnet ned til fem finalister, og Eckhoff er en av dem.

– Å være inkluderende er en naturlig del av min filosofi for at de ansatte skal lykkes, trives, utvikle seg og være til stede i arbeidslivet. Når jeg er inkluderende både i arbeidslivet og som samfunn, og ikke stigmatiserer, oppdager jeg store nyttige ressurser hos den enkelte. Jeg håper at min innsats er med på å bidra i arbeidslivet, og at flere føler seg verdifulle og opplever arbeidsglede, sier holeværingen Anna Reynold Eckhoff.

Avstemningen foregår på Facebook og varer ut desember, vinneren skal kåres i januar.

– Det er altfor mange som står utenfor arbeidslivet og vil inn. Målet med denne konkurransen er å få flere sjefer til å la seg inspirere og tenke litt utenfor boksen når de ansetter, sier kommunikasjonssjef Cindy Empaynado i Nav Akershus til Asker og Bærum Budstikke.

Eckhoff, som er fra Røyse, tror på et inkluderende miljø og vil verdsette ressursene som bor i hvert enkelt individ. Hun syns det er flott at hun har blitt lagt merke til.

– Det er flott at det blir synlig at jeg gjør en aktiv innsats for å inkludere det enkelte menneske i arbeidslivet. Det er en viktig konkurranse, og det er fint om andre arbeidsgivere også får øynene opp for den. På den måten vil de oppdage fordelene med å ta inn og rekruttere mennesker som av en eller andre grunn har vanskeligheter for å komme seg inn i arbeidslivet, og få bruke de gode ressursene som faktisk finnes i samfunnet, sier hun.

Hun mener at ved å få flest mulig ut i arbeidslivet skapes det trygge rammer, og at dette er med på å bidra til å holde kostnadene nede for hele samfunnet.

– Vi bygger psykisk og fysisk helse for hvert enkelt ved å la flere være bidragsyter. Med fokus på menneskers sterke sider kommer vi veldig langt, sier den populære barnehagebestyreren.

Eckhoff er nominert sammen med Hege Lunder (jobber på Ikea, Slependen), Bjørn Erik Tangen (Møller Bil Asker og Bærum, Billingstad), Karl Löfqvist (XXL Sport og Villmark på Sandvika Storsenter) og Lars Kristian Amundsen (Radisson Blu Park Hotel på Fornebu).

Kommentarer til denne saken