De pleier å kjøpe, men nå selger AKA eiendommer: – Ikke noe dramatikk i dette

IKKE NOE DRAMA: - For oss er det ikke noe dramatikk i dette, snarere tvert imot, sier investeringssjef i AKA, Hallvard Thoresen.

IKKE NOE DRAMA: - For oss er det ikke noe dramatikk i dette, snarere tvert imot, sier investeringssjef i AKA, Hallvard Thoresen. Foto:

AKA selger fem eiendommer i Innlandet.

DEL

Salget er på 11.500 kvadratmeter eiendomsmasse og kjøper er Tema Eiendom, melder AKA på sine nettsider fredag.

Det er vanligere at Hønefoss-selskapet melder om store oppkjøp enn om store salg. Gjennom fjoråret var AKA på storhandel over hele landet, og skaffet seg over 70.000 nye kvadratmeter med handelsarealer.

– Det at AKA selger endrer ingenting i forhold til at AKA er en langsiktig og aktiv eiendomsbesitter. For oss er det ikke noe dramatikk i dette, snarere tvert imot, sier investeringssjef i AKA, Hallvard Thoresen.

Planen er å fortsette å investere i nye handelseiendommer i 2020. Men selskapet varsler at de vil selge unna eiendom oftere i tiden fremover.

– Å tilpasse porteføljen i forhold til leietakermiks og geografi er helt naturlig når vi nå eier over 220 eiendommer i hele landet, sier daglig leder, Paal Haakensen.

Eiendomsselskapene som nå selges er Aslak Bolts gate AS, Ottestad Butikkeiendom AS, Løten Butikkeiendom AS, Gjøvik Butikkeiendom AS og Veierød Eiendom AS.

Artikkeltags