40-åringen feiret med å handle eiendommer for 1,65 milliarder kroner

Aka AS: Aage Thoresen, finansdirektør Jane K. Gravbråten og daglig leder Paal Haakensen.

Aka AS: Aage Thoresen, finansdirektør Jane K. Gravbråten og daglig leder Paal Haakensen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

I 2017 var Aka AS 40 år som bedrift, og i en pressemelding oppsummerer de året som gikk.

DEL

Ifølge pressemeldingen kjøpte Aka i løpet av året 45 eiendommer hvor sluttsummen endte på 1,650 millioner kroner. Samtidig ble det solgt åtte eiendommer for til sammen 550 millioner. Oppsummert økte porteføljen deres med 37 eiendommer til en verdi av 1,100 millioner kroner.

I desember kjøpte de 22 eiendommer som alle har leieavtaler med Reitan convenience, dette er Shell/7-Eleven stasjoner som ligger fra Midt-Norge og sørover.

LES OGSÅ: Aka har rundet 300.000 kvadratmeter handelseiendom

– Ved årsskiftet har Aka 332.000 kvadratmeter lokaler i sitt eie, hvorav 49.000 kvadratmeter er kjøpt i 2017. Totalt teller vi 197 eiendommer i porteføljen, sier Paal Haakensen, som er daglig leder.

Nordover: Ni handelseiendommer som alle befinner seg nord for Trondheim ble kjøpt i løpet av 2017.

Nordover: Ni handelseiendommer som alle befinner seg nord for Trondheim ble kjøpt i løpet av 2017. Foto:

LES OGSÅ: Aka dobler handelsplassen på Hvervenmoen

De er nå representert med eiendommer i alle fylkene i Norge, og de skriver at leieinntektene økte med 80 millioner kroner i året som gikk. Økningen fører til at disse inntektene nærmer seg 500 millioner kroner årlig.

LES OGSÅ: Aka har hatt et godt år – det markerer de med milliongave til kreftforskning

Nytt selskap

I 2017 etablerte de selskapet Handelseiendommer Øst AS, som eies av Joh. Johannson eiendom AS (25 prosent), Glitra AS (9 prosent), Spleismark handel AS (25 prosent) og Aka AS (41 prosent).

Per nå eier selskapet fem eiendommer innen faghandelen til en samlet verdi av drøyt 500 millioner kroner, og det er Aka som drifter og forvalter eiendommene til det nye selskapet.

– Bakgrunnen for samarbeidet er Akas forretningsstrategi, som sier at hovedvekten av våre leieinntekter skal komme fra utleie til dagligvarebransjen. Den senere tid har vi både kjøpt og utviklet faghandelseiendommer, dette har medført at forholdet mellom dagligvare og faghandel har blitt utfordret, meddeler Haakensen i pressemeldingen.

Planene for inneværende år er ifølge Haakensen:

– Vi skal gjøre enda flere lønnsomme investeringer i gode handelseiendommer.

Artikkeltags