Nå starter flybussen

Artikkelen er over 14 år gammel

13. april går den første flybussen fra Ringerike til Gardermoen. – Jeg håper responsen blir bra sier Rolf Lie i Askeladden Reiser & Transport.

DEL

Etter lang tid uten flybusstilbud mellom Ringerike og Gardermoen er det endelig klart for et tilbud mange har savnet. Det er Rolf Lie som gjennom sitt selskap Askeladden Turbusser nå taxer inn på et nytt marked.

– Jeg har grublet på dette et par tre år. Nå går jeg er i gang. Jeg er spent, men føler meg samtidig trygg på at dette skal forsvare seg økonomisk, sier Lie.

Askeladden Reiser & Transport tar nå sjansen der Nettbus Ringerike ikke turte. Samferdselsdepartementet gav sitt klarsignal i form av konesesjon i februar, og tirsdag etter påske går den første bussen fra Ringerike til hovedflyplassen.

35.000 passasjerer

Rolf Lie mener han må ha cirka 35.000 kunder årlig. Det vi vil si cirka 50 kunder hver virkedag. Han planlegger ni daglige avganger fra Ringerike med like mange returer fra Gardermoen. Bussen vil kjøre innom de største hotellene, og innom jernbanestasjonen i Hønefoss de gangene dette passer med passerende persontog. Det blir også stoppesteder i Jevnaker og på Roa.

– Vi satser på å nå pendlere, forretningsreiser og turister som vil ut og inn av området vårt samt Hallingdal, Valdres og Modum, forteller han.

Askeladden har flere gode hjelpere med seg når selskapet går i gang med sitt nye eventyr. En bankgaranti ligger i bunn. Sundvolden Hotel og Klækken Hotell vil trolig sponse noe av kalaset gjennom en profileringsavtale. Askeladden har også fått støtte fra regionrådet i Hallingdal som ser et busstilbud til Gardermoen som helt avgjørende for økt turisme i regionen.

– Totalfinansieringen er på plass. Jeg regner ikke med å tjene penger fra dag én, men målet er selvfølgelig at ruten skal bli lønnsom, sier Lie.

En bussbillett fra Hønefoss til hovedflyplassen vil koste cirka 150 kroner. Med et klippekort på 10 reiser vil prisen bli på cirka 100 kroner.

Ni avganger fra Ringerike

Den første avgangen fra Sundvolden Hotell blir trolig klokken 03.45. Dette blir imidlertid en bestillingsavgang. De ordinære avgangene kjøres trolig slik: Fra Sundvolden klokken 05.00, 06.15, 07.15, 10.25, 13.35, 15.40, 17.40 og den siste klokken 20.00. Lie har beregnet reisetiden fra Sundvolden til Gardermoen til én time og 15 minutter. Siste avgang fra Gardermoen blir trolig klokken 22.30. I helgene vil det bli færre avganger.

Lie skal kjøre med to busser på cirka 26 seter. Han forhandler i disse dager med to forskjellige leverandører om leasing. Han eier fra før fire mindre busser, disse skal driftes som før med bestillingsturer for skoler og bedrifter.

– Askeladden fortsetter med driften vi har hatt. Flybusskjøringen kommer i tillegg, sier Lie som i dagens avis annonserer etter fire nye sjåfører til selskapet sitt.

Inntil videre fortsetter Askeladden Reiser & Transport som et enkeltmannsforetak. Men Lie utelukker ikke en endring til aksjeselskap i fremtiden for å kunne hente inn mer kapital for å utvikle selskapet.

Artikkeltags