Nå skal nye folk hente søppelet ditt

Heretter blir søppel hentet på andre ukedager enn i dag. Slik ser de nye renovasjonsbilene ut, som går på biogass. Neste år skal de kunne fylle tanken ved HRAs eget anlegg.

Heretter blir søppel hentet på andre ukedager enn i dag. Slik ser de nye renovasjonsbilene ut, som går på biogass. Neste år skal de kunne fylle tanken ved HRAs eget anlegg. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Avfallet vil bli hentet på andre ukedager, og med biogassdrevne biler.

DEL

HRA skifter renovatør, etter at Norsk Gjenvinning AS har stått for innsamlingen av avfall i hele 14 år. Det opplyser selskapet onsdag.

Fra og med 1. juni tar Frogner-selskapet RenoNorden AS over innsamlingen av husholdningsavfall i de fem HRA-kommunene.

Det betyr en endring i hvilke dager søppelet hentes. Men intervallene blir som før, forsikrer HRA.

NY TØMMERUTINER: Sjekk når ditt avfall blir hentet

Kartlegger distriktet

Den siste uken har renovatørene i det nye selskapet gjort seg kjent i distriktet, og kjørt rundt i privatbiler for å ble kjent med tømmerutene.

Ifølge RenoNorden løper kontrakten fram til 31. mai 2019, altså i seks år. De skal betjente rundt 63 000 innbyggere i Ringerike, Hole, Jevnaker, Gran og Lunner.

POLITIET: Fikk klager på snokende bil

Biler på biogass

Samtidig satser HRA på renovasjonsbiler drevet med biogass. Det har vært et krav når den nye renovasjonskontrakten nå har vært på anbud.

12 gassdrevne renovasjonsbiler skal sørge for innsamlingen i regionen, og tidlig neste år vil de bli drevet med biogass produsert på HRAs eget anlegg på Trollmyra på Jevnaker.

Nytt og større anlegg

HRA fikk i fjor tillatelse til å utvide anlegget som tar imot matavfall, for å kunne produsere mer biogass. Denne gassen skal i første omgang forsyne deres egne kjøretøy, men selskapet ser også for seg at busser kan benytte seg av fyllestasjonen.

Utvidelsen er beregnet til å koste 41 millioner kroner, og tross Jevnaker kommunes nei, har de fem eierkommunene gitt tillatelse til et lån på 35 millioner kroner.

På en pressekonferanse onsdag formiddag skal den nye kontrakten og de gassdrevne bilene presenteres.

Anbudsstrid

Etter at renovatøroppdraget hadde vært ute på anbud i fjor, innstilte HRA laveste anbyder, Retur AS fra Moss.

RenoNorden kom på andreplass, og klagde i etterkant. Saken endte i retten i oktober.

Daglig leder i HRA, Amund Bø, opplyste til Ringerikes Blad at klagen skyldtes at RenoNorden mener anbudsvinneren ikke hadde god nok økonomi, og at HRA burde ha avvist tilbudet.

Tilbudet fra Retur AS lød på 18,8 millioner kroner i året, mens RenoNorden ville ha 20,7 millioner kroner for jobben.

Bø mente at HRA ikke hadde noen juridisk grunn til ikke å innstille selskapet som kunne tilby lavest pris. Nå er det altså likevel RenoNorden som har fått oppdraget.

Artikkeltags